Criptopedia

Analiza tehnica pentru bitcoin, ethereum si altcoin-ul saptamanii

De catre Criptopedia - 12 nov 2020

Perspective 1M, 1W pe BTC si ETH
BTC 1M : https://www.tradingview.com/x/UfPLi1t9/


Nota: Preturile sunt rotunjite deoarece datele de pe diferite exchange-uri difera. Acest lucru se aplica in intregul articol, cu mici exceptii.
In chartul lunar al BTC de mai sus observam nivelul de rezistenta $13860, pe care este foarte probabil sa il atingem pana la sfarsitul lunii. Ramane de vazut ce se intampla dupa - daca trecem de el, daca inchidem peste el, etc. Nivelurile de suport lunare sunt: $10760 si $9240.
Chartul saptamanal se prezinta destul de bullish, cu o candela “verde” mare. Notabil ca rezistenta saptamanala coincide cu ce lunara ($13860), urmatoarea rezistena saptamanala o putem intalni la $16170. Suporturi prezente pe weekly chart : $11470, $10170, $9530. Este de asteptat ca in aceasta saptamana sau saptamana urmatoare pretul sa ajunga la rezistenta saptamanala - $13860. O data atins acest prag, ramane de vazut daca isi va continua urcarea sau va cobori.

 

BTC 1W : https://www.tradingview.com/x/1V2mf51K/

 

 

Zoom - BTC 1W : https://www.tradingview.com/x/qaA4wyXa/

ETH 1M : https://www.tradingview.com/x/sUkboItd/


Trecem la ETH. In editia precedenta, am vazut cum ETH este sub rezistenta lunara de la $390. In ultima saptamana a trecut peste si inca se mentine peste aceasta. Asteptam close-ul lunar, ca sa vedem daca inchide deasupra sau sub. Momentan as spune ca va inchide peste, dar ramane de vazut... Urmatoarea rezistenta lunara este $670, cu 62% mai sus decat nivelul actual. Suportul lunar este $290, cu ~30% mai jos decat in momentul de fata.
Saptamana trecuta am prezentat un chart saptamanal pe ETH si un posibil scenariu care inca ramane in picioare :
“Breakout la $350, consolidare peste $350, pretul testeaza zona de supply evidentiata pe chart, se reintoarce, testeaza noul suport format si dupa incearca sa treaca de zona de supply. Vom vedea daca se intampla asa si ajungem la $500.”
Rezistente prezente : zona de supply $450-485, zona de supply $570-625, nivelul saptamanal $785.
Suporturi prezente : nivelul saptamanal $350, nivelul saptamanal $305, zona de demand $295-305, nivelul saptamanal $275.


ETH 1W: https://www.tradingview.com/x/5790pvJq/


Zoom - ETH 1W: https://www.tradingview.com/x/raLLS2pf/
Perspective 1D daily pe BTC si ETH

Incepem cu BTC deoarece este in centrul atentiei in ultima perioada.
In editia trecuta discutam cum BTC incearca sa treaca de rezistenta (zona $11450), in ultima saptamana a trecut de ea si de zona de supply, $12170, $12490 si $12930 care acum reprezinta suport intr-o eventuala cadere a pretului.
Rezistentele actuale au fost prezentate la sectiunea lunara si saptamanala mai sus plus zona $13100, prezentata in alt chart, deoarece pe Bybit nu dispunem de istoricul pretului necesar incat sa o putem observa. Astfel ca vom folosi un chart de pe Binance:


BTC 12H : https://www.tradingview.com/x/9vGOhkND/


BTC 1D : https://www.tradingview.com/x/XSn6zepk/


Observam cum pretul in prezent consolideaza sub rezistenta de la $13100. Un posibil scenariu este un breakout alt acestei rezistente sau o reintoarcere in suportul $11980.
Zoom – BTC 1D + RSI : https://www.tradingview.com/x/YT50OuRk/
BTC 1H : https://www.tradingview.com/x/F1X6XtK1/
In acest chart este prezentat range-ul in care actiunea pretului s-a desfasurat in ultimele zile plus nivelul de EQ ( range 12617-13217, EQ 12917)
“Nota: EQ sau Equilibrium este zona de mijloc dintre minimul si maximul range-ului, unde se considera ca cererea si oferta sunt egale.” – Editia #No1
Acel breakout prezent peste $13217 este considerat deviatie.
In momentul de fata un breakout al liniei de mijloc ar conduce la o posibila revizitare a suportului de la $12617. Sub acest suport se pot afla ordine de stop loss, in caz de pretul va ajunge acolo, ordinele se vor executa, acest fenomen este cunoscut si drept stop loss hunting (SL hunt).

Ethereum
In editia precedenta vorbeam de zona de supply pe care incearca sa o traverseze si de redobandirea zonei EQ a range-ului. In ultima saptamana, ETH nu a avut vreo problema sa le faca pe ambele. Avem, asadar, un breakout al zonei de supply, un test al rezistentei superioare - $417, in prezent pretul se consolideaza deasupra zonei de supply si sub rezistenta. Consolidarea sub rezistenta este un semn bullish si cu fiecare “atingere” o rezistenta devine mai slaba (acest lucru este valabil si pentru suporturi). Urmatoarea rezistenta este $445.
Am pus acele ciocane pentru a evidentia cum la primele 3 vizite ale pretului in zona de supply, a intampinat dificultati si a scazut, a 4-a oara insa, a reusit sa treaca peste.
ETH 1D : https://www.tradingview.com/x/0eYUliTf/

In acest chart am prezentat actiunea pretului din ultimele zile si cateva niveluri de suport si rezistenta. Plus un posibil scenariu (daca nu tine rezistenta la $405)

ETH 1H: https://www.tradingview.com/x/fRpqYkP5/


O moneda de top care a inregistrat cresteri semnificative in ultima saptamana este Litecoin (LTC), cu o crestere de 27%.
In prezent pretul a facut un breakout la rezistenta $57, daca reuseste sa inchida peste si sa se mentina peste acest nivel, e posibil ca sa ajunga la urmatoarea rezistenta, cea de la $63.
LTC 1D : https://www.tradingview.com/x/mv6A4U1Y/

Link, propus saptamana trecuta drept idee de trade si-a ratat targetul cu 3%, desi ideea inca este valabila.

Link: https://www.tradingview.com/x/26Rcu44A/

Articole similare

Stiri din crypto - Cronica saptamanii IV din Octombrie
Stiri

Stiri din crypto - Cronica saptamanii IV din Octombrie

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi stiri din crypto? Am selectionat pentru tine un top saptamanal cu cele mai hot stiri din domeniul criptomonedelor. Citeste stirile saptamanii celei de a 4-a saptamani, luna Octombrie

Analiza tehnica criptomonede - Raport Saptamanal cu evolutia BTC, ETH, ADA
Analize

Analiza tehnica criptomonede - Raport Saptamanal cu evolutia BTC, ETH, ADA

Analiza tehnica criptomonede - Raport saptamanal cu evolutia pretului pe bitcoin, ethereum si Cardano. Tendinte piata saptamana 4 din Octombrie 2020