Criptopedia

Acesta este un preview

Pentru a putea citit intreg articolul trebuie sa devii membru premium

Daca esti deja membru premium te poti loga aici

Ce este DeFi? Ghidul începătorului în finanțele descentralizate

De catre Criptopedia - 12 nov 2020
Ce este DeFi? Ghidul începătorului în finanțele descentralizate

 De ce DeFi va schimba lumea finanțelor?


Astăzi abordăm una dintre temele esențiale ale viitorului banilor în lume - finanţele descentralizate, prescurtate în continuare “DeFi” – (engl. - Descentralized Finance). Cel mai cunoscut exemplu este Bitcoin, o formă de bani care nu este controlată de nicio bancă centrală sau guvern din lume. Poate fi transferat către oricine, de către orice persoană de pe glob, fără a fi nevoie de o bancă sau altă instituție financiară. Bitcoin este cel mai bun exemplu de bani descentralizați. Dar acesta reprezintă doar vârful iceberg-ului unui sistem complet nou de a ne raporta la bani.

Pentru că transferul de bani este de abia primul din elementele de bază ale unui sistem financiar. Pe lângă transferul de bani de la o persoană la cealaltă, există o varietate de servicii pe care le folosim astăzi, cum ar fi împrumuturi, planuri de economii, asigurări și bursa de valori, toate acestea sunt servicii construite in jurul banilor și împreună creează sistemul nostru financiar.

 

Devino Membru Premium

Devino membru premium și beneficiază de toate avantajele puse la dispoziție de Criptopedia. Câștigă USDT redactând articole pentru website-ul nostru, și evidențiază-te în rândul comunității noastre.

Înregistrare