Criptopedia

Învață să tranzacționezi criptomonede

De catre Criptopedia - 14 nov 2020

 Dacă ești trader începător și simți că piața este împotriva ta, te putem ajuta să schimbi acest lucru. Suntem aici pentru a-ți oferi cea mai bună analiză tehnică, o mulțime de materiale educative, antrenament mental, suport pentru a fi cu un pas înaintea celorlalți.

Pe acest website vei găsi tutoriale crypto, planșe infografice.

Urmărind articolele promovate de colaboratorii noștri, vei acumula aptitudini de tranzacționare, astfel încât să reușești să faci profit din trading-ul cu criptomonede.

Devino Membru Premium și beneficiază de toate avantajele puse la dispoziție de Criptopedia. Câștigă USDT redactând articole pentru website-ul nostru, și evidențiază-te în rândul comunității noastre. Beneficiază de analizele tehnice făcute de membri noștri mai experimentați și urmărește semnalele noastre de tranzacționare

Suntem prezenți și pe social. Înscrie-te pe grupul nostru de telegram, pentu a fi la curent cu noutățile din acest domeniu.

Ce este o criptomonedă?
O criptomonedă, denumită și monedă digitală, este o monedă electronică virtuală cunoscută sub denumirea de monedă descentralizată peer-to-peer. Spre deosebire de bani (bancnote sau monede), criptomoneda nu are o existență fizică, ea existând doar în spațiul virtual. Cu toate acestea, ea poate fi utilizată în același mod ca și orice altă monedă, adică pentru a efectua achiziții, transferuri de la persoană la persoană, tranzacții în scop financiar.

Criptomonedele pot fi descentralizate (adică nu sunt controlate de nicio entitate centrală cum ar fi de exemplu bancnotele aflate sub controlul băncilor) sau centralizate (controlate de creatorii acelor monede).
Și unele și altele pot fi tranzacționate pe platforme de schimb. Și aceste platforme pot fi la rândul lor centralizate sau descentralizate.

 

Platformele centralizate asigură o lichiditate mai mare și un volum mai mare de schimb, susțin mai mulți utilizatori simultan oferind tranzacții rapide.

Platformele descentralizate nu sunt controlate de nicio companie/entitate și folosesc tehnologia blockchain. Singurul lucru centralizat ar fi serverul pe care ruleaza platforma de schimb.

Trebuie menționat faptul că, pe platformele centralizate, utilizatorii nu au acces la cheile lor private. Ei își trimit criptomonedele în walletul controlat de entitatea deținătoare a acelei platforme. În timp ce platformele de schimb descentralizate, se bazează pe semnături digitale care autorizează direct comenzile comerciale. Acesta este de fapt și motivul pentru care schimburile descentralizate funcționează mult mai lent decât cele centralizate. Schimburile descentralizate nu permit decât tranzacționarea, fără a stoca informații private despre utilizatori.

De ce să tranzacționăm criptomonede?
Criptomonedele se pot cumpăra sau se pot dobândi (prin minare, prin donații de la alt utilizator, prin recompense de la site-uri gen faucet sau airdrop-uri). Dar ele se și pot tranzacționa cu scopul de a face profit.
Dacă ar fi să analizăm doar bitcoin-ul, de la momentul creării lui și până în prezent, observăm faptul că el s-a apreciat  cu peste 20000%. Doar în perioada Martie - Noiembrie 2020, bitcoin-ul s-a apreciat de peste 4 ori, de la 4000$ la 16400$.

 Dar pe lângă bitcoin au luat naștere mai mult de 2000 criptomonede. Iar totalul acestei piețe valorează sute de miliarde de dolari.

După cum vedeți, e un domeniu unde se ”învârt” mulți bani. Nu este nicio surpriză că această nișă atrage tot felul de jucători. De la simpli investitori, până la brokeri și instituții ( bănci, fonduri de investiții).

Dacă sunteți începători în acest domeniu, ar trebui să vă organizați și să vă ghidați după câțiva pași simpli.

1) Găsiți surse de informații înainte de a plasa investiția în respectivele criptomonede
2) Căutați recenzii despre platformele de tranzacționare
3) Alegeți un portofel (wallet)
4) Organizați-vă pe termen mediu sau lung

Nu trebuie să știți de la început diagrame, analize, sau indicatori tehnici pentru a face primii pași. Dar e nevoie ca în timp să aveți interesul pentru a le studia, dacă vreți să reușiți în acest domeniu.
Ponturile pentru plasamente pot veni din diferite surse: forumuri, grupuri de facebook, chat-uri de telegram sau discord, twitter, reddit, youtube. Aderați la aceste canale sociale înainte de a face primul plasament și începeți să studiați ce se promovează acolo.

Devino acum Membru Premium și alătură-te comunității noastre!

Articole similare

Cum sa identifici punctul de intrare si iesire de pe o pozitie de trading cu criptomonede
Premium
Educatie

Cum sa identifici punctul de intrare si iesire de pe o pozitie de trading cu criptomonede

Intrarea si iesirea pe o pozitie de trade sunt componente cheie in desfasurarea activitatii de tranzactionare intrucat ele pot contribui decisiv la conturarea unui cont personal remarcabil.

Mediile mobile în tranzacționarea criptomonedelor
Educatie

Mediile mobile în tranzacționarea criptomonedelor

Analiza tehnică (TA) nu este nimic nou în lumea tranzacțiilor și a investițiilor. De la portofolii tradiționale la criptomonede precum Bitcoin și Ethereum, utilizarea indicatorilor TA are un scop simplu: utilizarea datelor existente pentru a lua decizii mai informate, care cel mai probabil vor [ ... ]

Stiinta veche ce va schimba lumea. Totul despre criptografie
Educatie

Stiinta veche ce va schimba lumea. Totul despre criptografie

Cum este posibil ca o stiinta ce exista de mii de ani sa revolutioneze lumea asa cum o stim? Afli cum criptografia a devenit fundamenul central al tehnologiei Blockchain, inventia revolutionara care a dat nastere Bitcoin