Criptopedia

Învață să tranzacționezi criptomonede

De catre Criptopedia - 14 nov 2020

 Dacă ești trader începător și simți că piața este împotriva ta, te putem ajuta să schimbi acest lucru. Suntem aici pentru a-ți oferi cea mai bună analiză tehnică, o mulțime de materiale educative, antrenament mental, suport pentru a fi cu un pas înaintea celorlalți.

Pe acest website vei găsi tutoriale crypto, planșe infografice.

Urmărind articolele promovate de colaboratorii noștri, vei acumula aptitudini de tranzacționare, astfel încât să reușești să faci profit din trading-ul cu criptomonede.

Devino Membru Premium și beneficiază de toate avantajele puse la dispoziție de Criptopedia. Câștigă USDT redactând articole pentru website-ul nostru, și evidențiază-te în rândul comunității noastre. Beneficiază de analizele tehnice făcute de membri noștri mai experimentați și urmărește semnalele noastre de tranzacționare

Suntem prezenți și pe social. Înscrie-te pe grupul nostru de telegram, pentu a fi la curent cu noutățile din acest domeniu.

Ce este o criptomonedă?
O criptomonedă, denumită și monedă digitală, este o monedă electronică virtuală cunoscută sub denumirea de monedă descentralizată peer-to-peer. Spre deosebire de bani (bancnote sau monede), criptomoneda nu are o existență fizică, ea existând doar în spațiul virtual. Cu toate acestea, ea poate fi utilizată în același mod ca și orice altă monedă, adică pentru a efectua achiziții, transferuri de la persoană la persoană, tranzacții în scop financiar.

Criptomonedele pot fi descentralizate (adică nu sunt controlate de nicio entitate centrală cum ar fi de exemplu bancnotele aflate sub controlul băncilor) sau centralizate (controlate de creatorii acelor monede).
Și unele și altele pot fi tranzacționate pe platforme de schimb. Și aceste platforme pot fi la rândul lor centralizate sau descentralizate.

 

Platformele centralizate asigură o lichiditate mai mare și un volum mai mare de schimb, susțin mai mulți utilizatori simultan oferind tranzacții rapide.

Platformele descentralizate nu sunt controlate de nicio companie/entitate și folosesc tehnologia blockchain. Singurul lucru centralizat ar fi serverul pe care ruleaza platforma de schimb.

Trebuie menționat faptul că, pe platformele centralizate, utilizatorii nu au acces la cheile lor private. Ei își trimit criptomonedele în walletul controlat de entitatea deținătoare a acelei platforme. În timp ce platformele de schimb descentralizate, se bazează pe semnături digitale care autorizează direct comenzile comerciale. Acesta este de fapt și motivul pentru care schimburile descentralizate funcționează mult mai lent decât cele centralizate. Schimburile descentralizate nu permit decât tranzacționarea, fără a stoca informații private despre utilizatori.

De ce să tranzacționăm criptomonede?
Criptomonedele se pot cumpăra sau se pot dobândi (prin minare, prin donații de la alt utilizator, prin recompense de la site-uri gen faucet sau airdrop-uri). Dar ele se și pot tranzacționa cu scopul de a face profit.
Dacă ar fi să analizăm doar bitcoin-ul, de la momentul creării lui și până în prezent, observăm faptul că el s-a apreciat  cu peste 200000%. Doar în perioada Martie - Noiembrie 2020, bitcoin-ul s-a apreciat de peste 4 ori, de la 4000$ la 16400$.

 Dar pe lângă bitcoin au luat naștere mai mult de 2000 criptomonede. Iar totalul acestei piețe valorează sute de miliarde de dolari.

După cum vedeți, e un domeniu unde se ”învârt” mulți bani. Nu este nicio surpriză că această nișă atrage tot felul de jucători. De la simpli investitori, până la brokeri și instituții ( bănci, fonduri de investiții).

Dacă sunteți începători în acest domeniu, ar trebui să vă organizați și să vă ghidați după câțiva pași simpli.

1) Găsiți surse de informații înainte de a plasa investiția în respectivele criptomonede
2) Căutați recenzii despre platformele de tranzacționare
3) Alegeți un portofel (wallet)
4) Organizați-vă pe termen mediu sau lung

Nu trebuie să știți de la început diagrame, analize, sau indicatori tehnici pentru a face primii pași. Dar e nevoie ca în timp să aveți interesul pentru a le studia, dacă vreți să reușiți în acest domeniu.
Ponturile pentru plasamente pot veni din diferite surse: forumuri, grupuri de facebook, chat-uri de telegram sau discord, twitter, reddit, youtube. Aderați la aceste canale sociale înainte de a face primul plasament și începeți să studiați ce se promovează acolo.

Devino acum Membru Premium și alătură-te comunității noastre!

Articole similare

Simplu explicat: Bounce și breakout
Educație

Simplu explicat: Bounce și breakout

Ce este un bounce? Ce este un breakout? Termeni explicați simplu prin ilustratare pe graficele activelor.

Despre lichiditate și Liquidity Pools
Educație

Despre lichiditate și Liquidity Pools

Ce este lichiditatea și de este importantă pentru traderi? Care este diferența dintre o piață lichidă și una ilichidă? Despre Market Makers și Liquidity Pools.

Ce reprezintă Dollar Cost Averaging?
Educație

Ce reprezintă Dollar Cost Averaging?

Dollar Cost Averaging este o strategie de investiție prin care se caută minimizarea impactului creat de volatilitatea pieței în procesul de achiziție a unei monede digitale specifice.

Ce este arbitrajul în crypto?
Educație

Ce este arbitrajul în crypto?

Arbitrajul este o strategie de tranzacționare prin care investitorii achiziționează, pentru termen scurt, o criptomonedă de pe un exchange și o vând pe alt exchange la preț mai mare speculând diferența de preț.

Ce sunt ETF-urile și cum se tranzacționează?
Educație

Ce sunt ETF-urile și cum se tranzacționează?

Exchange trade fund sunt fonduri tranzactionate pe o bursă, care cuprind o serie de active listate sub forma unui singur instrument, similar fondurilor mutuale, însă se pot cumpăra și vinde ca orice acțiune a unei firme

Cum funcţionează schemele pump and dump?
Educație

Cum funcţionează schemele pump and dump?

Cum funcţionează schemele pump and dump? Ce putem face pentru a le evita şi pentru a nu pierde bani?