Criptopedia

Sfaturi cheie pentru trader-ii de criptomonede

De catre Criptopedia - 15 nov 2020

Aceasta nisa in care suntem integrati poate fi plina de satisfactii, dar daca esti nou in acest spatiu, exista posibilitatea sa te lasi prada altor conturi care pot manipula piata cu usurinta. Noi incercam, prin acest articol, sa expunem cateva elemente pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a evita anumite neplaceri.

 

Alege platformele de tranzactionare intr-un mod inteligent

Daca esti nou in acest domeniu, este important de stiut ce platforme de tranzactionare se bucura de o reputatie buna si care sunt cele pe care trebuie sa le eviti.

Daca o platforma detine un volum de tranzactionare foarte mare, fara a altera aceste valori in scopuri de marketing, inseamna, de obicei, ca exista un numar mare de utilizatori. Acest fapt desemneaza acel exchange ca fiind de incredere.
Platformele de tranzactionare care au fost reglementate de anumite autoritati, in baza unor cereri exprimate de angajatii acelei companii, sunt mai sigure de utilizat.
Daca ai nedumeriri in private unei platforme, cel mai probabil sunt justificate. Mai bine le eviti!


Ai grija la monedele cu volum mic, dar volatilitate mare

Aceasta piata a monedelor digitale este relativ noua. Daca intalnesti o moneda care promite castiguri explozive, ai face bine sa efectuezi o verificare amanuntita a acesteia pentru a acumula informatii referitoare la dinamismul pretului si pentru a vedea daca aceste pump-uri sunt justificate.

Un exemplu de moneda digitala cu volum mic dar cu volatilitate mare este SMLY (SmileyCoin). Potrivit CoinMarketCap, pretul acestei monede digitale a crescut cu 639.89% in ultimele 24 de ore. Un investitor care nu a acumulat experienta necesara pentru a evita astfel de naivitati, ar crede ca exista potentialul unor venituri masive, dar daca te-ai uita mai atent, ai vedea ca aceasta apreciere s-a produs in urma unui volum de tranzactionare de 2,711 USD.

In majoritatea situatiilor de acest gen, aceasta apreciere este rezultatul unei singure persoane care a incercat sa atraga atentia investitorilor neexperimentati.

 

Evita P&D (Pump & Dump)
Pe unele platforme de tranzactionare, vei intalni un concept denumit “Pump & Dump”. P&D este o schema prin care se incearca impulsionarea pretului prin diferite proceduri si care este urmata de o vanzare abrupta in conditiile in care se contureaza un interes major pentru moneda digitala respectiva.
Aceste pump-uri pot fi acompaniate de postari frenetice pe retelele de socializare pentru a incuraja traderii sa cumpere acele monede. Acest hype fals poate conduce la cresteri nejustificate ale pretului, dar cand pretul scade, poate sa scada abrupt si foarte repede.
De asemenea, zvonurile pot alimenta cresterile preturilor. “Cumpara zvonul, vinde stirile”, tradus mot-a-mot din limba engleza, este o zicala renumita in spatiul international, care se refera la faptul ca zvonurile imping preturile sa creasca inaintea unei corectii realizate dupa ce stirile au fost confirmate.
Daca planuiesti sa ai aceasta abordare, este indicat sa petreci putin timp in a te uita la credibilitatea surselor de unde apar zvonurile. Sa faci mereu propria cercetare!


Foloseste Stop Loss
Stop Loss este o unealta care iti permite sa execute un market buy sau sell la un pret ales de tine pentru a mentine pierderile in cadrul profilului tau de riscuri.
Ai mai jos doua exemple de tranzactionare, unul fara stop loss si altul cu stop loss-ul activat:
Stop Loss Inactiv

1. Cumperi 1 BTC la pretul de 8,000 USD, asteptandu-te la o crestere.
2. Pretul unui BTC scade la 6,500 USD pe timpul noptii.
3. Te trezesti in dimineata urmatoare cu o pierde 1,500 USD.

Stop Loss Activ

1. Cumperi 1 BTC la pretul de 8,000, asteptandu-te la o crestere.
2. Conform planului tau de gestionare a riscului, iti permiti o pierdere de 3%, astfel ca iti plasezi stop loss-ul la nivelul 7,760 USD.
3. Pretul unui BTC scade la 6,500 peste noapte, dar comanda ta de Stop Loss este executa cu succes la nivelul mai sus mentionat.
4. Te trezesti in urmatoarea dimineata cu o pierdere minora, 240 USD, comparativ cu pierderea in cazul in care nu ai Stop Loss-ul activat.

Nu tranzactiona orbeste

Nu tranzactiona niciodata fara a detine minimul de cunostinte care este necesar pentru desfasurarea activitatii de trader. Fara a studia meticulous acest fenomen, nu vei avea sanse de reusita.

Articole similare

Tipuri de diagrame in Crypto - Metode de utilizare
Educatie

Tipuri de diagrame in Crypto - Metode de utilizare

Diagramele cu Lumanarile Japoneze indica sentimentul pietei si dau semnale despre posibile inversari ale trend-ului. Analiza tehnica bazata pe lumanarile japoneze permite traderilor sa determine miscarea preturilor[...]

Tipuri de analiza in pietele de tranzactionare cu criptomonede
Premium
Educatie

Tipuri de analiza in pietele de tranzactionare cu criptomonede

Daca vrei sa faci bani tranzactionand crypto, trebuie sa citesti bine piata. Pentru asta, ai nevoie de o strategie eficienta. Doua dintre cele mai bune variante de analiza sunt: ANALIZA TEHNICA si ANALIZA FUNDAMENTALA.

Indicatorul Indicelui de Forță Relativă - RSI
Educatie

Indicatorul Indicelui de Forță Relativă - RSI

Un instrument extrem de util, folosit de trader-ii cu rezultate, încă din anii 70. RSI este folosit frecvent și în lumea crypto și îți poate face o radiografie clară a performanțelor unei monede pentru o perioadă de timp