Criptopedia

Formatiuni de lumanari japoneze in tradingul cu criptomonede

De catre Criptopedia - 14 nov 2020

Hanging Man este o lumânare japoneză ce este caracterizată de o umbră inferioară lungă și o umbră superioară aproape inexistentă. Corpul este, de obicei, o treime din lungimea umbrei inferioare.

Shooting Star este exact opusul formațiunii anterioare. Este ilustrată grafic printr-un corp mic cu o umbră superioară lungă și o umbră inferioară aproape inexistentă. Ea este observată într-un trend ascendent, sugerând o epuizare de cumpărare.

Gravestone Doji este o lumânare japoneză care, în mare masură, este un tipar de tip bearish. Prețurile de deschidere, de închidere și cel mai mic ale sesiunii sunt aceleași. Aceasta formațiune presupune ca vânzătorii și cumpărătorii au fost într-o bătălie viguroasă, vânzătorii reușind, spre sfârșitul sesiunii, să împingă prețul spre cel de deschidere.

 

Bearish Engulfing. În general, acest tipar este observat la sfârșitul unui trend ascendent. Este ilustrat grafic printr-o lumânare japoneză pozitivă (verde) ce se scufundă într-o lumanare negativă (roșie) ulterior. Acest fapt demonstrează puterea vânzătorilor (urșilor). Trend-ul bullish anterior se transformpă într-un trend bearish.

Dark Cloud Cover: Acest tipar este similar cu formațiunea anterioară, făcându-și apariția la sfarșitul unui trend ascendent. Diferența majoră este că lumânarea roșie nu acaparează lumânarea verde complet, ci închide sesiunea la jumătatea sa.

Bearish Harami: În această formațiune de lumânări, prima lumânare este o lumânare bull, în timp ce a doua lumânare este bear. Lumânarea bear are un corp mic comparativ cu lumânarea Bull.

Evening Star: Acest tipar grafic este observat la sfârșitului unui trend ascendent. Prima lumânare este pozitivă. A doua lumânare este un Doji, având o deschidere cu decalaj (gap), iar a treia lumânare este o lumânare negativă puternică. Dimensiunea corpului lumanarii negative este, în general, mai largă decat corpul lumânării pozitive.

Hammer: Configurația acestui tipar este identică cu Hanging Man, însă acesta se realizează într-un trend descendent

Inverted Hammer: În principiu, acest tipar este observat la sfarșitul unei tendințe descendente. Acest tipar este similar cu Shooting Star și diferă numai prin poziția ân care se realizează.

Dragonfly Doji: Este un tipar bullish, în mare parte. Prețurile de deschidere, închidere și cel mai mare preț ale sesiunii sunt aceleași. Acest tipar presupune o bătălie aprigă între cumpărători și vânzători, însă până la sfarșitul sesiunii, cumpărătorii sunt capabili să împingă prețul spre prețul de deschidere.

Bullish Engulfing: Acest tipar este observat, în mod general, la sfarșitul unui trend descendent. O lumânare japoneză verde de proporții mari o "devorează" pe precedenta (o lumânare roșie minusculă), sugerând puterea taurilor. Trend-ul bearish se transformă, așadar, într-un trend bullish.

Piercing Pattern: Acest tipar este similar cu precedentul în sensul în care ambele apar în apropierea sfarșitului trend-ului descendent. Totuși, lumânarea verde n-o acaparează în totalitate pe cea roșie. În schimb, cea verde închide la jumatatea celei roșii.

Bullish Harami: În configurația acestei formațiuni, prima lumânare este bearish în timp ce a doua lumânare este bullish. Lumânarea bull are un corp mai mic comparativ cu lumânarea bear.

Morning Star: Acest tipar este observat la sfarșitul unui trend descendent. Prima lumânare este bearish. A doua lumânare este un Doji cu un decalaj în prețul de deschidere (gap), încheindu-se cu o lumânare japoneză verde de proporții mari. Dimensiunea corpului lumânarii verzi este, în general, mai mare decat cea roșie.

Articole similare

Retragere parțială a BTC dupa atingerea unui nou ATH
Stiri

new
Retragere parțială a BTC dupa atingerea unui nou ATH

O optică obiectivă a evoluției Bitcoin, care a depășit așteptările generale prin atingerea unui nou ATH în data de 28 decembrie. Prețul a suferit o retragere parțială ulterior, dar suntem increzători pe termen scurt.

Analiza săptămânii crypto pe BTC, ETH, ALTS - No4
Analize

Analiza săptămânii crypto pe BTC, ETH, ALTS - No4

Analiza tehnică piața de criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe bitcoin, ethereum și YearnFinance. Tendințe prețuri săptămâna 1, Noiembrie 2020