Criptopedia

Retragere parțială a BTC dupa atingerea unui nou ATH

De catre Criptopedia - 29 dec 2020

Bitcoin (BTC) a galopat uimitor spre noi recorduri în perioada sărbătorilor de iarnă, înregistrând creșteri de peste 20% în decursul unei săptămâni. Analiștii se așteaptă la atingerea unui record ATH de $30K în perioada imediat următoare, odată cu scăderea ofertei de BTC pe platformele de tranzacționare.


Nimic nu poate opri moneda-reper al sferei de criptomonede, existând o susținere extraordinară pentru a consemna mișcări istorice în continuare. În decursul unei zile, după spargerea nivelului $27K, Bitcoin a înregistrat un nou ATH de $28,288, duminică, 27 decembrie.

 

Raliul a fost unul fenomenal. Deși s-au marcat creșteri remarcabile în ultima săptămâna, analiștii susțîn că acest raliu este departe de a fi finalizat deoarece sentimentul bullish este în continuare puternic, participarea investitorilor retail fiind în aceeași notă, pe o traiectorie ascendentă.


Este foarte posibil că acest bull run să ducă BTC spre noi culmi, și anume $40K. Totuși, țintă imediat următoare rămâne $30K. Conform ultimului raport de statistici realizat de Bloomberg, Bitcoin a înregistrat cele mai mari câștiguri lunare de la jumătatea anului 2019. Încasările din BTC pentru luna decembrie au depășit incasirile din cele 2 luni anterioare. Vijay Ayyar, omul care se ocupă de dezvoltarea afacerii Luno, platforma de tranzacționare din Singapore, a spus:

 

"Eu cred că suntem foarte aproape de vârful acestei creșteri — cu toate acestea, putem să atingem $30K. Cu siguranță vom vedea o retragere, dar magnitudinea acestei retrageri va fi mult mai mică. Vom vedea, cel mai probabil, scăderi între 10% și 15%."


Cu toate acestea, alt raport coordonat de Bloomberg a sugerat că Bitcoin va înfruntă investigații amanatunite ce au scopul de reglementare. Investitorii nu sunt descurajați de acest factor datorită întrărilor masive ale instituțiilor în Q4 al anului 2020.


Prețul Bitcoin se retrage la $27K imediat după atingerea unui nou ATH


Puțîn timp după trecerea de $28K, Bitcoin a pierdut $1000 din valoarea să într-un timp foarte scurt. La momentul scrierii acestui articol, BTC fluctuează în zona $27K cu un market cap ce se menține peste $500 miliarde.

Cu siguranță ne putem aștepta la o volatilitate aproape incontrolabilă în viitorul apropiat. Interesant este faptul că Paypal Holdings Inc (NASDAQ: PYPL) a 'răpit' tot volumul odată cu trecerea serviciilor de tranzacționare în spațiul public în Statele Unite ale Americii.


Paypal își dorește extinderea serviciilor sale pe plan internațional în primul sfert al anului 2021. Pe de altă parte, investitorii giganți care au investit masiv în noiembrie 2020 au ajuns deja să consemneze câștiguri de 30%. NASDAQ: MSTR care a cumpăr peste 70,000 BTC la un preț cu o medie de $15K a înregistrat deja câștiguri de 80%.


Orice scădere a prețului BTC, în ultima luna, a fost urmată de lichiditate masivă din partea instituțiilor care au înghițit aceste dip-uri. Pe de altă parte, ieșirile nete de pe platformele de tranzacționare sunt în continuă creștere ceea ce înseamnă că vom vedea un deficit de oferta în curând.

Articole similare

Cotații de preț crypto pe Google Finance
Știri

Cotații de preț crypto pe Google Finance

Google Finance integrează o filă, specializată pe piața crypto, cu cotații de preț și alte statistici informative. Google Finance aparține gigantului tehnologic Google.

Custodie crypto în SUA. SEC propune modificări
Știri

Custodie crypto în SUA. SEC propune modificări

SEC intenționează să propună noi modificări ale regulilor în această săptămână care ar putea avea un impact mare asupra companiilor ce oferă servicii de custodie pentru active digitale.

Criptocronica - Retrospectiva celor mai importante știri crypto
Știri

Criptocronica - Retrospectiva celor mai importante știri crypto

Citeste ultimele stiri legate de crypto. Ftx exchange trimite Bitcoin la un minim istoric in 2022. Altcoinurile ating din nou prețul din 2019. Nike intră pe Metaverse. Marathon și FED cei mai mari deținători de bitcoin.

Bitcoin sub $20000. Companii aproape de insolvență
Știri

Bitcoin sub $20000. Companii aproape de insolvență

Carnagiul criptografic împinge companiile Celsius, Three Arrows Capital tot mai aproape de insolvență. Bitcoin a coborât sâmbătă, 18 Iunie 2022, sub 20000 de dolari, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni.

Ce este Litecoin și ce caracteristici are?
Proiecte crypto

Ce este Litecoin și ce caracteristici are?

Litecoin este supranumit "Bitcoin-ul tuturor altcoin-urilor", în principal pentru că are funcționalități similare cu cele ale Bitcoin și acționează ca un sistem Peer-To-Peer (P2P) focusat pe descentralizare și securitate

Analiză Bitcoin — Ce tendințe are piața crypto după crash-ul de 54%?
Analize

Analiză Bitcoin — Ce tendințe are piața crypto după crash-ul de 54%?

Analiză Bitcoin — unde ne situăm în acest moment? Ce tendințe are piața crypto dupa crash-ul de 54%? Suntem în bear market? Puncte cheie de urmărit.