Criptopedia

Stiri din crypto - Cronica saptamanii IV din Octombrie

De catre Criptopedia - 12 nov 2020

Cea mai mare bancă din Singapore va lansa un exchange crypto

Cea mai mare bancă comercială din Singapore, DBS Bank, a anunțat marți, pe site-un oficial, că va lansa un exchange digital pentru tranzacționarea principalelor criptomonede. Piața crypto a aplaudat cu entuziasm inițiativa, pentru ca, în scurt timp, anunțul să dispară! Purtătorul de cuvânt al băncii a declarat că o un astfel de serviciu este încă ”în lucru” și că nu a primit încă toate aprobările. Odată lansat însă, va fi de bun augur pentru piața crypto, ținând cont că DBS Bank administrează active în valoare de 425 de miliarde de dolari.

 

CEO Microstrategy: ”Am BTC de 240 milioane de dolari”

Michael Saylor, CEO-ul companiei Microstrategy, care a cumpărat de curând Bitcoin în valoare de 425 de milioane de dolari, a anunțat că și el personal are în posesie Bitcoin în valoare totală de 240 de milioane de dolari! ”Am 17.732 BTC, pe care i-am cumpărat, în medie cu 9.882$”. Compania multi-miliardară Microstrategy a cumpărat, la inițiativa lui Saylor, 38.250 BTC, la un preț mediu de 11.111 $. Anunțul conform căruia Bitcoin a devenit principala rezervă valutară a companiei a ridicat prețul acțiunilor cu 38%.

Cea mai mare bancă din SUA și-a creat propria monedă digitală!

JPMorgan, cea mai importantă bancă a Americii, are propria monedă digitală, despre care se speculează că s-ar numi JPM Coin. Aceasta a fost creată pentru a ușura transerul plăților între clienții instituționali. Criptomoneda JPMorgan va fi momenta disponibilă doar pentru plățile internaționale pentru marii clienți corporații ai băncii. Și pentru a vă face o imagine despre amploarea mișcărilor monetare, vă spunem doar că JPMorgan transferă zilnic în jur de 6 miliarde de dolari în peste 100 de țări din întreaga lume!

Una dintre marile bănci ale Rusiei intră pe piața crypto

Subsidiara elvețiană a unei dintre cele mai importante bănci rusești, Gazprombank, oferă clienților corporate și instituționali posibilitatea de a-și păstra banii în criptomonede. Momentan, ”custodia în siguranță și schimbul între crypto și fiat” va fi disponibil doar în Bitcoin și doar pentru un număr limitat de clienți. Totuși, este un semnal pozitiv pentru zona crypto, dacă cităm și afirmația CEO-ului Gazprombank, Roman Abdulin: ”Ne așteptăm ca zona finanțelor digitale să aibă o creștere importantă, în economia globală”.Bitcoin Options, la un nou record de tranzaționare!

Deribit, cel mai mare exchange crypto după volumul de contracte Options a raportat un nou record de tranzacționare: 47.000 BTC în doar 24 de ore. Asta se traduce într-o valoare nominală de aproximativ 500 de milioane de dolari. Contractele care expiră în ianuarie 2021, cu call option de 36.000$, respectiv 32.000$ per Bitcoin, au reprezentat 40% din total, consemnându-se totodată cel mai mare număr de tranzacții – 8.000 de contracte. Totuși, ideea unui Bitcoin la 32.000$ sau 36.000$ este una fantezistă, traiderii bazându-se probabil pe volatilitate, care a avut un impact pozitiv asupra prețului, în ultima vreme.

 

Articole similare

Analiza tehnica bitcoin, ethereum - raport saptamanal
Analize

Analiza tehnica bitcoin, ethereum - raport saptamanal

Nu rata cea mai buna ANALIZA TEHNICA din zona crypto! Analizam evolutia BITCOIN si ETHEREUM din ultima saptamana si din ultima luna, pentru anticipa trend-ul. BONUS: studiem ”ALTCOIN”-ul vedeta - performerul saptamanii!