Criptopedia

Bitcoin sub $20000. Companii aproape de insolvență

De catre Criptopedia - 21 iun 2022

A fost o săptămână haotică pentru asset-urile digitale. Două firme sunt tot mai aproape de insolvență, în timp ce Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri crypto, a concediat aproximativ o cincime din personalul său.
Versiunea 2022 a ”iernii criptografice” (CryptoWinter) a fost complet diferită față de tot ce am văzut până acum.

După cum s-a preconizat luna trecută, desființarea ecosistemului Terra nu s-a încheiat cu Luna Classic (LUNC), acest token ajungând la zero. Cea mai mare amenințare a fost răspândirea panicii în rândul investitorilor. Celsius, un creditor criptografic și compania Three Arrows Capital, o firmă de risc cu sediul în Singapore, au suferit pierderi mari în timpul acestui dezastru. Aceste firme, la un moment dat elemente de bază în domeniul crypto, riscă acum chiar să dispară după aceste săptămâni de vânzări masive.



Bitcoin (BTC) s-a prăbușit cu aproximativ 59% în acest an, în timp ce moneda rivală, Ethereum (ETH), a scăzut cu 73%. Cea mai importantă criptomonedă a atins nivelul de 18.732 de dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020.
Celsius cere sfatul avocaților pentru o restructurare.

 

Alex Mashinsky, fondator Celsius, a dominat tabloidele săptămâna trecută, după ce popularul creditor de criptomonede a blocat retragerile din cauza „condițiilor extreme de pe piață”. În timpul acestei restricții, firma a deblocat aproximativ 247 de milioane de dolari în Wrapped Bitcoin (Wbtc) de la AAVE și i-a trimis către exchange-ul FTX, împreuna cu Ethereum (ETH) în valoare de 74,5 milioane de dolari.

Nu a durat mult până când zvonurile cu privire la insolvența companiei Celsius au devenit populare în rândul oamenilor. Ca răspuns, se pare că Celsius a angajat avocați care să o consilieze juridic cu privire la un plan de restructurare. Creditorul de active digitale, Nexo, a înaintat o propunere de preluare a echipei lui Alex Mashinsky, care are termen pănâ la data de 20 iunie pentru a răspunde.
Declarația lui Su Zhu produce zvonuri despre intrarea în insolvență a companiei Three Arrows Capital.


În ultimele zile, investitorii și-au îndreptat privirile spre alt gigant din domeniul crypto, Three Arrows Capital (3AC), unul dintre cele mai mari fonduri de investiție din industrie. La fel ca și Celsius, se pare că și 3AC se confruntă cu insolvența după ce a suferit lichidări de aproximativ 400 de milioane de dolari legate de prăbușirea îndelungată a prețului Ethereum-ului. Compania a fost, de asemenea, investitor în ecosistemul Terra și a avut poziții considerabile în alte altcoin-uri, precum Solana (SOL) și Avalanche (AVAX). Co-fondatorul companiei, Su Zhu, a postat marți un tweet în care a afirmat că firma este „pe deplin angajată să rezolve această problemă”. De asemenea, acesta a eliminat toate mențiunile despre altcoin-uri din biografia sa de pe platforma Twitter.

Exchange-ul Coinbase își reduce personalul cu 18% pe fondul scăderii de piață
Unul dintre cele mai evidente semne ale iernii criptografice sunt concedierile în masă la marile firme. Săptămâna aceasta, bursa de criptomonede Coinbase a anunțat că își reduce personalul cu aproximativ 18%. Aparent, Coinbase a crescut prea repede, potrivit directorului general Brian Armstrong. Pe lângă reducerea locurilor de muncă, firma cu sediul în San Francisco a anulat și ofertele de muncă, chiar și după ce candidații au anunțat angajatorul actual că pleacă.


Tether își propune să reducă garanțiile pentru stablecoin-ul USDT
Tether are un plan pentru a înlătura orice FUD (frică, incertitudine și îndoială) cu privire la garanția USDT-ului. Săptămâna trecută, compania a anunțat că își va reduce la zero expunerea la titluri comerciale pe termen scurt, care se ridică în acest moment la 8.4 miliarde de dolari. De asemenea, Tether a respins categoric orice afirmație că 85% din portofoliul lor este acoperit de active chinezești sau asiatice.

 

Totuși, care este marea problema cu titlurile comerciale? Acestea sunt, practic, bilete nesecurizate cu scadență fixă emise de către corporații. Îngrijorarea observatorilor este că Tether se străduiește să găsească o instituție care să îi accepte banii ca depozit.

Articole similare

Compania 3AC riscă să intre în insolvență
Știri

Compania 3AC riscă să intre în insolvență

Fondatorii Three Arrows Capital, Kyle Davies și Zhu Su, declară că iau în considerare lichidarea tuturor activelor deținute de companie și se pregătesc de o posibilă insolvență.

Despre Polkadot — Blockchain 3.0
Proiecte crypto

HOT
Despre Polkadot — Blockchain 3.0

Tot ce trebuie să ştii despre Polkadot, unul dintre cele mai revoluţionare proiecte din ecosistemul crypto. Cum funcţionează şi care sunt elementele specifice acestui proiect?

Ce este și ce facilități are un acord SAFT
Educație

Ce este și ce facilități are un acord SAFT

SAFT (abrv. Simple Agrement for Futures Tokens) este un acord de investiții contractuale care implică acordul investitorilor autorizați de a finanța proiectele dezvoltatorilor de criptomonede cum ar fi: ICO, IDO, IEO.

Crypto Stiri - săptămâna 18 - 23 ianuarie 2021
Știri

Crypto Stiri - săptămâna 18 - 23 ianuarie 2021

Cele mai importante știri ale săptămânii 18-23 Ianuarie 2021: ”Balenele” își mută fondurile de bitcoin. Mycrostrategy o noua achiziție de bitcoin în valoare de 10 milioane dolari. Rusia adoptă legea criptomonedelor.