Criptopedia

Polkadot: Debut licitaţii parachain

De catre Criptopedia - 12 nov 2021

Polkadot (DOT) a proiectat un program pentru lansarea primelor licitații parachain pe 11 Noiembrie, după aprobarea unanimă din partea membrilor consiliului de guvernanță on-chain. Știrea reprezintă o linie de hotar semnificativă deoarece completează ultimul element tehnic fundamental descris în whitepaper-ul publicat în urmă cu cinci ani.

Deoarece a mai rămas foarte puțin timp, este timpul să vorbim despre aceste licitații parachain de pe Polkadot, să înțelegem ce este o licitație parachain, care este scopul ei, cum funcționează și, de asemenea, cum este posibilă participarea.

La finalul acestui articol, vom arăta 3 proiecte interesante, cu o bună perspectivă, ce vor participa la aceste licitaţii.

Prima licitaţie parachain va începe în data de 11 noiembrie, ora 12.00 UTC, și se va desfășura pe parcursul a 7 zile. După terminarea primei licitații, vor începe alte licitații, mai exact la fiecare 7 zile, până în data de 9 Decembrie când se va desfășura licitația finală.

Acest eveniment este unul foarte important în ecosistemul crypto, dar mai ales pentru fanii și investitorii Polkadot, fiind prima licitație pentru parachains. Deoarece participarea la aceste licitații necesită blocarea de tokeni DOT pentru o perioadă de până la doi ani, acest lucru va avea un efect puternic asupra valorii intrinseci a monedei Polkadot, dar va aduce numeroase beneficii şi câștigătorilor acestor licitații, declanșând interesul pentru noi investitori.

 

Ce este un Parachain?

Pentru a înțelege ce este un parachain, trebuie știut faptul că rețeaua Polkadot este construită în module. În centru se află Relay Chain-ul (lanțul central), acesta ocupându-se de consensul, securitatea și interoperabilitatea dintre diferitele chain-uri și, nu în ultimul rând, coordonează toate operațiunile de bază.

 

Fig. 1 Elementele principale ale protocolului Polkadot: Relay Chain, parachain și bridges

 

Candle auction, cum funcționează?

Practic, există o perioadă de șapte zile în care se vor putea face oferte. Asadar licitația unui slot se va desfășura pe perioada a 7 zile, avand si posibilitatea de a schimba sau creste oferta inițială.

La sfârșitul celor 7 zile se alege un moment random , mai mult sau mai puțin același concept ca și un snapshot, iar oferta selectată în acest mod aleatoriu va câștiga slotul.
Asta ne face să înțelegem că o posibilă strategie câștigătoare ar putea fi expunerea imediată cu o ofertă inițială care sa fie totodata și cea finală, în caz contrar, chiar dacă oferta este ridicată în ultima zi de licitație , un alt câștigător ar putea fi selectat prin aceasta modalitate random.

Cum se desfăşoara licitaţiile parachain

Fig. 2 Cum se desfăşoară licitaţiile

 

Cum se poate participa la o astfel de licitație?

Operațiunea este destul de simplă și o puteți face fie independent prin Polkadot.js care nu este altceva decât extensia de browser Polkadot similară cu Metamask sau modalitate de a participa este prin intermediul unui exchange, precum Kraken sau Binance, cu o mare simplificare a întregului proces, acestea fiind prezente într-un whitelist ce au deja o alocare garantată.

Prin intermediul unui exchange, procesul este similar cu modul în care funcționează platformele de tip launchpad, împărtășind alocarea disponbilă cu userii interesați.

Pentru cei care aleg să facă acest proces pe cont propriu, trebuie să știe că vor avea nevoie să-și creeze un cont, să depună DOT și să-i blocheze într-un smart contract pana la finalul licitației. Participarea nu este garantată pentru oricine, condiția este înscrierea într-o listă de aşteptare.

 

Licitaţii parachain


Top 3 proiecte parachain interesante

  • Acala

Acala este principalul hub DeFi all-in-one al Polkadot, fiind și o platformă compatibilă cu Ethereum cu posibilitatea de a utiliza smart contracts sau protocoale de tip built-in cu capabilități de tip cross-chain oferind, de asemenea, și o securitate robustă.

Platforma oferă o suită de aplicații financiare, inclusiv: un derivat lichid pentru servicii de staking (DOT lichid), o monedă stabilă multi-colateralizată susținută de active cross-chain (aUSD) și un AMM DEX - toate cu micro gas fees care pot fi plătite în orice token.

  • Bit.Country

Bit.Country face parte din lumea metaverse, gaming și NFT și va permite oricui să-și creeze propria comunitate în propriul Metaverse. Printre investitori se numără și Animoca Brands, care este un investitor foarte activ în lumea gaming-ului și a NFT.

Există multe integrări planificate, astfel încât propriul Metaverse se poată fi integrat cu mai multe rețele de socializare.

  • Parallel Finance

Parallel Finance este un alt protocol De-Fi, mai exact un lending protocol. Un astfel de money market, poate fi unul din proiectele esențiale pentru a pune bazele unui ecosistem înfloritor și funcțional.

Potențialul acestui proiect este asigurat și de investitori de calibrul Alameda Research și Pantera Capitals iar ca parteneri Litentry.

 

Segment preluat din Disclaimer:

! Cryptopedia NU oferă servicii și sfaturi financiare! Cryptopedia oferă informații educative despre criptomonede și despre tendințele în domeniu. Clientul este direct responsabil să verifice informațiile și să își determine propria interpretare. Orice decizii financiare sau tranzacționale luate strict pe baza informațiilor puse la dispoziție de Cryptopedia nu ne pot fi imputate sub nicio formă.

Trading-ul și investițiile în criptomonede (denumite de asemenea și monede digitale sau virtuale) implică un risc substanțial și nu este dedicat oricărui investitor. Înainte de a deveni investitor, Cryptopedia încurajează clientul a se educa în mod temeinic și a se informa corect despre trading și criptomonede, iar rolul esenţial al Cryptopedia este întocmai unul educațional.

 

Articole similare

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 10

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii DOT. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Zi istorică în Crypto. The Ethereum Merge a avut loc
Știri

Zi istorică în Crypto. The Ethereum Merge a avut loc

The Merge face parte dintr-o serie de actualizări majore ale ecosistemului Ethereum care includ: The Surge, The Verge, The Purge și The Splurge. Ethereum va fi mai scalabil și mai eficient din punct de vedere energetic.

Bitcoin ajunge la $22000, însă analiștii avertizează că mișcarea ar putea fi un fakeout
Știri

Bitcoin ajunge la $22000, însă analiștii avertizează că mișcarea ar putea fi un fakeout

Traderii sunt entuziasmați după ce prețul Bitcoin a crescut aproximativ 12% în doar trei zile până la 22100$, însă trebuie luat în considerare contextul macroeconomic și să nu uităm că suntem încă în bearmarket

Bitcoin pierde suport-ul de la $23000. Ce urmează?
Analize

Bitcoin pierde suport-ul de la $23000. Ce urmează?

Bitcoin pierde un suport crucial și printează una din cele mai mari candele roșii din ultimele 4 luni. Este atribuită această corecție Silvergate? Află din această analiză tendința pieței pentru următoarea perioadă.

Compania Three Arrows - acuzată de folosirea fondurilor clienților în scop propriu
Știri

Compania Three Arrows - acuzată de folosirea fondurilor clienților în scop propriu

Fondul de investiții, Three Arrows, este acuzat că a folosit fondurile clienților pentru a-și proteja propriilor poziții de eventualele lichidări.