Criptopedia

Cum și mai ales când construim un wallet cu criptomonede?

De catre Criptopedia - 20 aug 2023

INTRODUCERE
ROI vine de la Return of Investment, amortizarea investiției. Dar noi dorim puțin mai mult nu doar amortizarea investiției. Așa că imediat ce am urcat fiatul pe o platformă de schimb, ne cam mănâncă degețelele și tocăm rapid acel fiat.

Foarte puțini dintre noi acționăm cerebral, după un plan deja făcut. Un plan din care nu trebuie să lipsească obiectivele, un termen limită aproximativ și mai ales ce să conțină acel wallet. Că ne plac X-urile, nu?

X e tot mai utilizat în tehnologie: iPhoneX, SpaceX, GenerațiaX, Factorul X, XBT (unde B vine de la Bitcoin). Mai nou și Twitter s-a rebranduit în x.com.
Și dacă tot am vorbit de rebrand-uit, chiar și Elrond a băgat niște x-uri pe la businessul lor: xPortal, xMoney, MultiversX.

Litera X a acționat dealungul timpului, și încă acționează, ca un simbol semnificativ. Un X pe un contract în loc de semnătură. X în loc de sărut, sau un X care marca aproximativ locația unei comori.

Până și noi vom utiliza la un moment dat un Xulescu, numind pe cineva căruia nu dorim să-i dăm numele.

Dacă doriți mai multe despre X, vă sugerez să căutați pe google deoarece noi vom reveni acum la Crypto.

CEI 5 PAȘI ESENȚIALI PENTRU A AVEA SUCCES ÎN CRYPTO
Cum nu numai începătorii din Crypto vor dori să afle răspunsul la întrebarea: Cum să creăm un wallet astfel încât să pușcăm și noi niște X-uri? haideți să vedem ce indicii am găsi. Să construim temelia acestei afaceri.
Crypto e o afacere și orice afacere necesită un plan. Așa că vom menționa cele 5 etape prin care vom trece.

1)IDENTIFICAREA TRENDULUI
Dacă tot am intrat în horă ne interesează să prindem ritmul. Ritmul horei ar fi echivalentul în Crypto cu ”a intra în trend”. Că așa ne spun toți mentorii: ”Trendul este prietenul tău!”
Sunt 3 tipuri de trend: downtrend, sideways și uptrend. Cum noi acum intrăm sau acum dorim să investim fiatul, ne interesează să prindem zona de cerere a fiecărui trend. Ori că vorbim de Lower High (minime în scădere), ori că vorbim de Higher Low (minime în creștere) sau chiar de equal low ( minime în mișcare laterală) aceasta este zona care prezintă cel mai mic risc. Nu este garantat că trendul nu poate fi rupt pe jos, dar cel puțin prima intrare am făcut-o la un Punct de interes. 

2)MOMENTUL INVESTIȚIEI: FRICĂ sau LĂCOMIE?

frica si lacomie.jpg (98 KB)
Există un indicator care monitorizează frica și lăcomia. Dacă veți căuta pe google după: fear and greed bitcoin, veți ajunge la acel site. Comutăm pe tabul 1Year sau Max și monitorizăm acele valori. Ne interesează să prindem cât mai multă frică. La ora realizării acestui material indexul ne arată 37 Frică. Acum 1 săptămănă era spre 55, iar acum cca 1 lună,  puțin peste 60. Adică lăcomie oarecum extremă.
Strategia este simplă dacă monitorizăm acest indicator: Cumpărăm la frică extremă (ideal 12-20), așteptăm cu răbdare să ajungă iar în zona de lăcomie extremă și începem să vindem când acel indicator ne arată peste 55-60 (lăcomie extremă).
Trebuie să vă avertizez că acest index dă randament mult mai bun pentru BTC.

3)VÂNAREA DE OPORTUNITĂȚI:
Ca și în viața de zi cu zi, atunci când cumpărăm ceva ne interesează anumite perioade de solduri, gen reduceri săptămânale sau cele sezoniere de tip Black Friday.  Până și imobilele au perioade când le putem cumpăra mult mai ieftin. Deci dacă avem bani, ne interesează oportunitatea. Să prindem cât mai ieftin. Pentru asta este necesar să avem multă răbdare. Deși oportunități apar mereu doar un procent foarte mic de comercianți le pot prinde.

4) PENTRU A STĂPÂNI EMOȚIILE AVEM NEVOIE DE DISCIPLINĂ
Emoțiile sunt cele care stau la baza luării deciziilor. Dacă le-am putea cumva stăpâni vom avea un mare căștig. Pentru că vom deveni disciplinați.

Mark Douglas are o carte foarte interesantă despre disciplina în trading. Probabil că o veți găsi mai greu tradusă în română.
Ideea principală din materialul lui se învârte în jurul acestui motto: 

Diferența dintre un trader care poate câștiga bani constant și un alt trader care pierde bani este în faptul că primul abordează tradingul din perspectiva disciplinei mentale!

Apoi ne relatează detaliat care sunt cei 7 pași necesari obținerii disciplinei în trading.
I. Fii focusat de noile abilități pe care trebuie le dobândești
II. Acceptă pierderile
III. Fii expert doar într-un anumit sistem de tranzacționare
IV. Învață cum să aplici impecabil sistemul de tranzacționare în care te-ai perfecționat
V. Învață să gândești în probabilități
VI. Învață să fii obiectiv
VII. Învață să îți monitorizezi progresul
În secțiunea de cursuri de pe site-ul nostru, zonă accesibilă doar deținătorilor de NFT care pot debloca acele cursuri, veți găsi două articole în cadrul cărora vorbim de Disciplină și Gestionarea Riscului.

cursuri cryptopedia.jpg (160 KB)

Pentru a avea acces la acea secțiune găsiți detalii prezentate în pagina Cryptopedia Pass.

5) WALLET-UL
Am văzut adesea articole cu investitori în criptomonede care au ajuns milionari în dolari sau faliți. Ambele categorii de investitori au avut la un moment dat oportunități. Și au decis. Unii au ales să investească cu risc, alții au ales să investească rațional. Accentul îl punem pe faptul că trebuie să decidem:
* Când vindem?
* Când cumpărăm?
* Ce cumpărăm?
Și în urma deciziilor ies scenarii care pot să accentueze pierderile sau câștigurile. Și aceste cicluri pot să se repete.

5a) CRYPTOGEMS
Ați auzit de cryptogems? Avem și noi articol în cadrul căruia am dezbătut subiectul. Aceste cryptogems sunt vânate doar că puțini știm cum să le găsim. Și dacă aflăm cumva de ele, ne va mai măcina o întrebare: oare iau țeapă?
În mare parte investitorii în această categorie vor risca o sumă de bani care este profit. Adică își permit acea investiție deoarece și-au amortizat investiția initială. Și merg pe ideea: ”Investesc cât îmi permit să pierd!”
În al doilea rând majoritatea dintre investitorii care investesc în astfel de proiecte fac parte dintr-un anumit cerc. Nu vă pot da eu acele contacte dar va trebui să faceți singuri acea căutare. Atenție totuși la scameri.

5b) SMALL CAP
Această categorie de proiecte au de regulă un market cap sub 1 miliard de dolari. Market Capul face parte din formula prețului:
preț=mcap/circulație (unde circulația înseamnă total monede/tokeni aflați la acel moment în circulație)
Dacă va crește market cap, înseamnă că intră bani în acea criptomonedă. O criptomonedă este valoroasă dacă atrage Bitcoin, Ethereum, Binance Coin și Stablecoin. Ar fi aproximativ echivalentul cu acoperirea în aur a valutelor din viața reală.
Dacă acest tip de proiecte sunt subevaluate la un moment dat fac parte din ciclul circulației banilor din crypto: FIAT -> BITCOIN -> LARGE CAPS -> MID CAPS -> LOW CAPS -> BITCOIN -> FIAT

money flow crypto cycles.jpg (136 KB)
Dacă veți prinde acest trend și monitorizați atent ciclurile veți avea un atuu.

Dacă totuși vi se par prea complicat aceste combinații și totuși nu doriți ca să faceți prea des trading, vă sugerez să vă axați doar pe: Bitcoin, Ethereum și Binance Coin.
Mai aveți nevoie de ceva fiat pentru eventualele crashuri. Ciclurile sunt de 1 lună, 3 luni, 6 luni, 1 an și 4 ani.
De exemplu pentru bitcoin avem 2013 - 2017 - 2021 - 2025. Iar cu un an înainte de ATH avem halvingul.
Un tool foarte util pentru investitorii în Bitcoin este siteul dcabtc.com. Simulând pe acest site puteți afla periodic procentul de amortizare a investiției voastre. Acel ROI de care vorbeam la începutul acestui articol.
Un articol despre DCA, intitulat ”Cea mai eficientă metodă de DCA” îl puteți găsi tot pe secțiunea dedicată Cursurilor oferite de Cryptopedia.

Concluzionând: Atunci când vom concepe un wallet cu criptomonede vom pune accentul pe resurse. Acestea sunt BITCOIN, ETHEREUM, BINANCE COIN și STABLECOINS.
Fiecare din cele menționate reprezintă piețe în cadrul CEX-urilor prin intermediul cărora putem face schimburi. Practic noi asta trebuie să facem: să schimbăm ceva pe altceva cu scopul de a obține profit.
Apoi să căutăm cryptogems și small caps. Dar suma alocată acestor proiecte nu ar trebui să depășească un 10-15% din total investiția noastră.
Configurația walleturilor diferă de la investitor la investitor. Întrucât sunt peste 20000 proiecte, ne este foarte greu să alegem un wallet perfect. Dar dacă totuși doriți un risc minimal atunci BITCOIN, ETHEREUM, BINANCE COIN și FIAT.
Între ele puteți face arbitraj. CUM?

Veți afla din materialul video pe care îl vom posta pe canalul nostru de youtube.
Click AICI pentru Link către canalul nostru de youtube

Articole similare

MultiversX: Moneda digitală puternic poziționată pentru adoptarea globală
Proiecte crypto

MultiversX: Moneda digitală puternic poziționată pentru adoptarea globală

Elrond Network a făcut tranziția la MultiversX. Viziunea de a crea o nouă economie a internetului, departe de frontierele spațiului fizic, a evidențiat apariția a 3 produse noi: xPortal, xFabric, xWorlds.

Polkadot: Debut licitaţii parachain
Știri

Polkadot: Debut licitaţii parachain

Prima licitaţie parachain va începe în data de 11 noiembrie, ora 12.00 UTC. Cum funcţionează un candle auction şi ce este un parachain. Cum putem participa la licitaţii şi 3 proiecte care ne-au furat privirea.

SNPad - un proiect inovator care recompensează consumatorii
Proiecte crypto

SNPad - un proiect inovator care recompensează consumatorii

SNPad un proiect inovator care are la baza platforma, aplicația mobilă și TV, facilitează publicarea reclamelor TV pentru antreprenorii mici și mijlocii, recompensând consumatorii cu 70% din valoarea reclamelor vizionate

Despre reţeaua Ripple şi criptomoneda XRP
Proiecte crypto

Despre reţeaua Ripple şi criptomoneda XRP

Tot ce trebuie să ştii despre Ripple, reţeaua digitală de plată concepută pentru a deservi industriei serviciilor financiare. XRP, criptomoneda din spatele reţelei.

Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain
Proiecte crypto

HOT
Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain

Woodland este un proiect autohton ce propune reconstituirea pădurilor din România prin intermediul tehnologiei blockchain, mai precis printr-o colecţie de NFTs.