Criptopedia

Ce înseamnă OTC în tradingul cu criptomonede?

De catre Criptopedia - 18 sep 2022

I. INTRODUCERE

Un cadru de tehnologie financiară cunoscut sub numele de tranzacționare over-the-counter sau tranzacționare OTC, permite tranzacționarea piețelor în afara unei burse tradiționale. Este în mod specific o piață de tranzacționare privată pentru cumpărarea sau vânzarea de criptomonede în cadrul pieței cripto și Bitcoin. Principalul avantaj al acestui tip de tranzacții este creșterea anonimatului atât al cumpărătorilor, cât și al vânzătorilor, făcând OTC foarte privat și unic.

 Comercianții OTC caută în mod continuu cumpărători și vânzători care sunt dispuși să trateze la prețuri corecte în efortul de a-și satisface clienții. În plus, ei sunt capabili să determine momentul ideal pentru a efectua o anumită tranzacție datorită consistenței, interacțiunilor și speculațiilor lor. Astfel, comerciantul OTC încearcă să cumpere activele necesare pentru a finaliza o tranzacție specificată atunci când cumpărătorii sau vânzătorii își emit ordinele.

II. CRYPTO OTC TRADING

Simplu spus, tranzacționarea cripto OTC este schimbul direct de active digitale între două părți pe o platformă de tranzacționare închisă. Aceasta piața de tranzacționare nu este un simplu schimb, unde exista mai multe preturi. În această situație, părțile au acces doar la prețul privat pe care îl împart una cu cealaltă și pot negocia chilipiruri în funcție de cât de mult are sau dorește fiecare parte să cumpere. Astfel, există două părți implicate: una care este dispusă să cumpere active la un anumit preț și una care este dispusă să vândă active la un anumit preț.

 Atunci când ambele părți convin asupra prețului schimbului sau tranzacției, are loc o tranzacție OTC. O tranzacție poate fi fiat-to-crypto ( schimbarea XAF cu Bitcoin și viceversa) sau crypto-to-crypto (tranzacționarea Bitcoin pentru Tether). Simplu spus, piețele sau birourile de tranzacționare OTC sunt platforme experte care interacționează direct cu cumpărătorii sau vânzătorii de criptomonede.

 III. DIFERENTA DINTRE O PIATA DE TRANZACTIONARE PRINCIPALA SI O AGENTIE OTC

         Atunci când tranzacționați cu birouri primare sau burse de tranzacționare OTC, banii trebuie utilizați pentru a cumpăra activele necesare la cererea clienților. Prin extensie, aceasta înseamnă că comerciantul OTC își asumă riscul tranzacției în numele clientului său.

Se întâmplă după cum urmează: Unul dintre comercianții de pe piață răspunde cu un preț după ce a primit o solicitare printr-o aplicație de chat, în funcție de tarifele și circumstanțele pieței actuale. Dumneavoastră, clientul, aveți acum opțiunea de a accepta, de a contracara (negocia) sau de a refuza. În conformitate cu un contract încheiat în timpul procedurii de onboarding, piața de tranzacționare OTC este de acord să livreze activul de comun acord.

Odată ce toate părțile au ajuns la o înțelegere, comerciantul OTC sau furnizorul de platforme de tranzacționare OTC caută în rețeaua sa pentru a determina cea mai avantajoasă modalitate de a cumpăra activele dorite. Este periculos pentru piața de tranzacționare OTC să-și folosească fondurile pentru a cumpăra activele unui client, deoarece există șanse mari ca prețurile să crească înainte ca consumatorul să poată obține ceea ce își dorește.

Având în vedere că urmărește să cumpere toate activele comandate la un preț mediu ușor sub prețul pieței pentru a obține un profit, acest lucru este, de asemenea, în detrimentul principalului comerciant OTC. Clientul primește instrucțiuni despre unde și cum să efectueze plăți pentru active în cazul în care piața de tranzacționare OTC achiziționează cu succes toate activele comandate. Prin urmare, comerciantul de pe piața OTC trimite activele pe care le-a achiziționat doar odată ce plățile au fost efectuate.

 Piețele de tranzacționare OTC de tip agenție nu tranzacționează cu fonduri proprii, spre deosebire de piața de tranzacționare OTC principală, și nu își asumă ca urmare riscul de piață. Clienții trebuie să plătească aici o taxă pe piața de tranzacționare OTC pentru ca aceasta să servească drept intermediar în numele lor.

 De exemplu, dacă doriți să achiziționați orice active de la o agenție de tranzacționare OTC, ați finanța mai întâi un cont cu acestea, apoi veți prezenta o gamă de prețuri. După aceea, agenția de tranzacționare OTC va depune eforturi pentru a cumpăra active folosind banii dvs. la prețul convenit. Deoarece prețul activului (BTC sau USDT) poate crește înainte ca tranzacția să poată fi finalizată pe piața de tranzacționare OTC, riscul în această situație revine consumatorului. În acest caz, este de la sine înțeles că cererea clientului nu va fi îndeplinită până când nu vor fi efectuate ajustările necesare.

IV. DE CE SESTE NECESAR UN BIROU DE TRANZACȚIONARE CRYPTO OTC?

Birourile de criptomonede OTC sunt avantajoase pentru investitorii instituționali, fondurile speculative, administratorii privați de avere și comercianții cu volum mare. Acești cumpărători pot tranzacționa în volume mari și cu baze financiare mari; tranzacția lor obișnuită variază de la 25.000 USD la 75.000 USD Astfel de restricții ale tranzacțiilor sunt în mod normal impuse de brokerul de criptomonede OTC.

Cumpărarea sau vânzarea de sume uriașe de Bitcoin este cel mai dificil articol pe care îl întâlnesc comercianții cripto. Să presupunem că doriți să cumpărați 1000 BTC. Pentru început, va fi dificil să achiziționați atât de mult de la un singur furnizor dintr-o dată. Probabilitatea este că, dacă încercați să cumpărați de la un singur vânzător, nu veți putea obține toate activele la același preț, deoarece va dura timp pentru a finaliza multe comenzi pe o singură bursă, iar volatilitatea pieței va afecta prețul.

 Cu toate acestea, tranzacționarea folosind platformele de tranzacționare OTC a oferit o soluție la problema achizițiilor masive de criptomonede. Puteți achiziționa orice cantitate de Bitcoin cu ușurință folosind piața OTC principală sau agenție.

V. AVANTAJELE TRANZACȚIONĂRII CU UN BIROU DE PIAȚĂ OTC 

  1. Lichiditate: În ceea ce privește tranzacționarea over-the-counter, lichiditatea este aspectul cheie. Este bine cunoscut faptul că schimburile de criptomonede în special au foarte puțină lichiditate. Bursele întâmpină adesea probleme în executarea eficientă a comenzilor mari, prin urmare împart aceste ordine. Pe de altă parte, cumpărarea de criptomonede prin piețele de tranzacționare OTC reduce pericolul creșterii prețurilor, deoarece majoritatea piețelor de tranzacționare OTC pot vinde cantități uriașe de criptomonede.

 

  1. Confidentialitate: Datorită naturii unu-la-unu a burselor de pe piețele de tranzacționare OTC, există foarte puține oportunități pentru terți de a interveni sau de a afla despre o tranzacție. Ca urmare, comunicațiile în această zonă sunt practic secrete. Ca atare, clienții își pot desfășura tranzacțiile fără teamă sau amenințare.

 

  1. Tranzacții directe: Cu piețele de tranzacționare OTC, cumpărătorii și vânzătorii au libertatea de a efectua tranzacții directe, fără restricții, fără intermediari. Aceasta abordează imediat problema schemelor de fraudă, adesea cunoscute sub denumirea de „plugs”, care funcționează frecvent sub masca unor terți. Tranzacțiile directe permit cumpărătorilor să-și urmărească vânzătorii.

 VI. DEZAVANTAJE

Principalul dezavantaj este faptul că tranzacțiile OTC sunt complet necontrolate de către o entitate centrală. Dacă agentul OTC decide să fraudeze și să fugă după ce le-ați încredințat fondurile, nu există nicio speranță de a vă recupera banii.

 VII. CONCLUZIE

Există afaceri OTC de renume care operează de ceva vreme și au câștigat încrederea oamenilor în timp. Totuși, înainte de a vă pune încrederea într-o agenție OTC, este recomandat să fiți precaut și să faceți cercetări amănunțite.

Articole similare

Wash Trading: Ce este și de ce este important?
Educație

Wash Trading: Ce este și de ce este important?

Wash trading definește o vânzare în care un trader vinde un activ, apoi îl răscumpără în același timp sau aproape în același timp cu vânzarea în încercarea de a influența prețul sau activitatea de tranzacționare.

Ce sunt și ce importanță au tokenii de active?
Educație

Ce sunt și ce importanță au tokenii de active?

Tokenii susținuți de active sunt unități de valoare bazate pe blockchain care sunt legate de activele din lumea reală, cum ar fi acțiunile companiei, proprietăți imobiliare, diamante sau mărfuri.

Ce diferență este între Binance Launchpad și Binance Launchpool?
Educație

Ce diferență este între Binance Launchpad și Binance Launchpool?

Binance are 2 platforme start-up pentru lansarea proiectelor crypto. Fiecare secțiune are facilități diferite. Ambele au scopul de a ajuta la creșterea adopției spațiului criptografic. Ce alegi: launchpad sau launchpool?

Tutorial despre folosirea platformei Uniswap
Educație

Tutorial despre folosirea platformei Uniswap

Uniswap - exchange descentralizat pe rețeaua Ethereum care permite oricui să facă schimburi (swap-uri) intre orice token ERC-20 listat pe platformă.

Ce sunt criptomonedele, cum se pot obtine si cum se pot tranzactiona
Educație

Ce sunt criptomonedele, cum se pot obtine si cum se pot tranzactiona

Criptomonedele sunt bani virtuali care se bazează pe un sistem descentralizat și sunt schimbate - tranzacționate - prin intermediul unor portofele electronice sau platforme de tranzactionare. Ele folosesc criptografia.

Ce sunt tokenii de schimb și ce utilitate au?
Educație

Ce sunt tokenii de schimb și ce utilitate au?

Tokenii de schimb sunt active digitale emise de schimburile crypto. Utilizarea principală a acestor tokeni este strângerea de fonduri pentru platformă. Deținătorii pot vota (guvernare) și au acces la oferte exclusive.