Criptopedia

Ce diferență este între Binance Launchpad și Binance Launchpool?

De catre Criptopedia - 11 oct 2022

I. Introducere

La momentul actual Binance este cel mai răspândit și binecunoscut exchange din spațiul Crypto. Alături de alte servicii, Binance oferă două platforme cunoscute sub numele de Binance Launchpad și Binance Launchpool. Prin intermediul acestor două platforme dezvoltatorii proiectelor crypto și Web3 oferă membrilor exchange-ului posibilitatea să cumpere tokeni. Acest lucru are loc înainte de listarea tokenilor pe exchange-ul Binance sau alte exchange-uri.

Această metodă ajută la creșterea capitalului, iar proiectele își dezvoltă infrastructura foarte bine înainte ca acestea să devină publice pentru tranzacționare. De asemenea, investitorii primesc șansa de a achiziționa tokenii sau criptomonedele înainte să fie listate iar ulterior există posibilitatea ca valoare acestora să se aprecieze considerabil.

În timp ce Launchpad și Launchpool au aceleași scopuri, "strângerea de fonduri pentru dezvoltarea viitoarelor  proiecte", există și câteva diferențe majore între aceste două concepte.

Diferențele se vor observa foarte clar odată ce înțelegem cum funcționează un Launchpool spre deosebire de un Launchpad.

II. Cum funcționează un Launchpad?

 Binance Launchpad este o alternativă mai sigură pentru ICO-uri (Ofertele Inițiale ale Monedei). Evenimentele de fraudă și scam din anii trecuți au dus la neîncrederea investitorilor cu privire la acestă metodă de strângere de fonduri. Din cauza neîncrederii din partea investitorilor proiectele cu potențial duc lipsă de fonduri și nu au posibilitatea să crească. Binance a înțeles această problemă și a venit cu o soluție, dezvoltând astfel platforma Launchpad. Pe această platformă tokenii proiectelor sunt oferiți membrilor exchange-ului Binance.

 Datorită faptului că Binance verifică autenticitatea proiectelor, credibilitatea acestora și încrederea investitorilor sunt ridicate.

 Deoarece Binance are milioane de utilizatori, proiectele au o șansă mai bună să obțină fondurile necesare. Totuși există riscul ca proiectul să nu funcționeze sau să nu obțină fondurile necesare, însă la final motivul pentru cele întâmplate să nu fie un scam.

 Totul începe cu verificarea proiectului de către comunitatea delegată în ce privește studierea acestor proiecte. Numai cele mai bune proiecte trec la etapa următoare pentru inspecție și audit. După ce Binance verifică autenticitatea proiectelor, acestea sunt gata pentru IEO (Oferta Inițială a Exchange-ului).

 După IEO, începe campania de marketing urmată de ICO, unde o metodă de loterie decide care utilizator primește criptomonedele. Orice utilizator Binance se poate înscrie la loterie.

 Această metodă asigură distribuția egală a tokenilor în cadrul comunității și previne balenele să cumpere o cantitate majoră de tokeni, eveniment care poate dăuna dezvoltării proiectului, fiind un risc pentru deținătorii retail.

 Până la momentul actual Binance Launchpad a obținut peste 57 de milioane de dolari pentru 23 de proiecte. La aceste proiecte au participat aproape 1.5 milioane de membri unici. Unele dintre cele mai notabile proiecte care au trecut prin Binance Launchpad sunt Matic, Egld și WRX.

III. Cum funcționează Binance Launchpool?

 Binance Launchpool este o altă platformă pentru obținerea de fonduri. Este cea mai recentă inovație în comparație cu Binance Launchpad și a fost lansată în 2020. Binance Launchpool funcționează în baza conceptelor De-Fi,unde în schimbul unui tichet de loterie, membrii trebuie să pună la stake BUSD, BNB sau un alt token valid pentru a câștiga tokeni de la proiectele viitoare aflate în curs de dezvoltare.

La fel ca în cazul Launchpad-urilor, și aici există un proces riguros de verificare a proiectelor înainte ca acestea să fie oferite în cadrul Launchpool.

Binance Launchpad funcționează astfel: utilizatori pun la stake  BUSD sau BNB și sunt răsplătiți cu criptomonedele native ale unor proiecte. Câștigurile, cunoscute sub numele de „harvest” sunt  actualizate în funcție de anumite ore și pot fi retrase oricând.

Câteva dintre proiectele care au trecut prin Binance Launchpool sunt Alice, Alpha, Reef și Lit.

IV. Diferențele dintre Binance Launchpad și Binance Launchpool.

  • Launchpad folosește metoda unei loterii pentru a distribui tokenii unui proiect, în timp ce Launchpool distribuie tokenii tuturor utilizatorilor care au la stake BNB sau BUSD.
  •  Launchpad prezintă un risc pentru investitori. Dacă proiectul eșuează, investiția va fi pierdută. Pe de altă parte, Launchpad nu prezintă un risc deoarece utilizatorii își pot scoate oricând tokenii de la stake.
  • În cadrul Launchpad, utilizatori sunt limitați la un număr de tichete pentru loterie stabilit de către sistem pentru a se asigura că nu este niciun investitor cu foarte mulți tokeni. În schimb, în cadrul platformei Launchpool utilizatorul este limitat în funcție de cantitatea pe care acesta dorește să o pună la stake.
  • Încă o diferență o reprezintă faptul că tokenii primiți prin Launchpad pot fi tranzacționați imediat în cadrul exchange-ului. În contrast tokenii primiți prin Launchpool au perioadă diferită de timp până pot să fie tranzacționați

 VLaunchpad sau Launchpool. Cum începem?

Pentru a începe să folosești una dintre platforme prima dată trebuie să te înregistrezi și să creezi un cont de utilizator Binance. Deasemenea ți se va cere să completezi un proces de verificare (KYC). Apoi cu câteva clicuri te poți loga pe platformă și verifica detaliile cu privire la ofertele viitoare.

Articole similare

Web 3.0 - Cum  va revolutiona internetul?
Educație

Web 3.0 - Cum va revolutiona internetul?

Află ce este și cum funcționează Web 3.0 și cum va revoluționa internetul. Care sunt noutățile ce le va aduce? Ești pregătit sa iei parte la schimbarea ce va schimba lumea așa cum o știm astăzi?

Protocolul Spartan - configurare si informatii suplimentare
Premium
Educație

Protocolul Spartan - configurare si informatii suplimentare

Protocolul Spartan stimulează formarea capitalului în bazine (pool) de lichiditati, astfel încât acestea să poată fi utilizate pentru generarea de jetoane sintetice, instrumente de creditare si derivate [ ... ]

Ce sunt evenimentele Black Swan?
Educație

Ce sunt evenimentele Black Swan?

Ce este un eveniment black swan? Care au fost cele mai importante evenimente black swan din istoricul economiei mondiale? Cum poate influența un eveniment black swan piața criptomonedelor?

Simplu explicat: Ce este un token?
Educație

Simplu explicat: Ce este un token?

Tokenii, sau jetoanele, sunt reprezentările digitale ale unui anumit activ sau utilitate într-un blockchain. Exista diferite tipuri de tokeni în funcție de utilizare sau modul de emitere, cum ar fi tokenii de securitate.

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum
Educație

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum

În acest articol, vom explora 3 dintre cele mai importante criptomonede: Bitcoin, Litecoin și Ethereum. Vom descoperi principalele diferențe dintre ele; le vom compara din punct de vedere al scalabilității, mineritului.

Simplu Explicat: Ce reprezintă un rug pull?
Educație

Simplu Explicat: Ce reprezintă un rug pull?

Ce este un rug pull? Tipuri de rug pull-uri. Exemple de rug pull-uri. Cum să îți protejezi investițiile de un eventual rug pull?