Criptopedia

Ce sunt tokenii de confidențialitate?

De catre Criptopedia - 26 sep 2022

I. INTRODUCERE

În general, registrele blockchain oferă un nivel de anonimat în tranzacții. Cu toate acestea, nu sunt extrem de sigure. Cu analize avansate și monitorizare a tranzacțiilor, este posibil să urmăriți tranzacțiile până la utilizatorul său.

Deci asta înseamnă că nu poți lansa un blockchain sau dApp care oferă anonimat 100%? Nu. Puteți, cu tokeni de confidențialitate. În acest articol, vom afla în detaliu despre tokenii de confidențialitate și despre modul în care acesta permite anonimatul total pentru tranzacțiile cripto.

II. CE SUNT TOKENII DE CONFIDENTIALITATE?

Un răspuns direct ar fi că acești tokeni promovează confidențialitatea și anonimatul în tranzacțiile blockchain prin mascarea informațiilor legate de sursa și destinația tranzacției.

Două aspecte ale tokenilor de confidențialitate sunt anonimatul și netrasabilitatea. Astfel, identitatea și alte detalii precum soldul contului vor fi ascunse, iar istoricul tranzacțiilor nu poate fi urmărit prin tehnologia de analiză blockchain. Eliminarea caracteristicii de păstrare a confidențialității a tokenului de confidențialitate îl face similar cu un Bitcoin. S-ar putea să vă întrebați, ce rost are? În primul rând, conceptul de Bitcoin a apărut în 2008 ca răspuns la marea criză financiară și pentru a depăși dependența excesivă a lumii financiare de bănci și intermediari bancari. Sentimentul de entuziasm pentru această monedă digitală descentralizată s-a datorat celui mai atractiv atribut al tehnologiei blockchain, care este transparența tranzacțiilor financiare.

III. CUM FUNCȚIONEAZĂ TOKENII DE CONFIDENTIALITATE?

Tokenii de confidențialitate ating obiectivul anonimatului și al tranzacțiilor care nu pot fi urmărite în principal prin următoarele strategii. Ei amestecă adesea aceste tactici.

  1. Adrese ascunse: Aceste tehnici împiedică expunerea tranzacțiilor în blockchain-urile publice prin crearea unei adrese unice pentru fiecare tranzacție. Este creat în numele destinatarului de către expeditor. Monero folosește o adresă ascunsă.
  1. Semnătura inel: O semnătură inel este o semnătură digitală în care un grup de colegi semnatari este integrat pentru a genera o semnătură unică care poate aproba o tranzacție. Semnatarul efectiv al unei semnături de inel Monero este combinat cu nesemnatarii pentru a forma un inel.
  1. CoinJoin: CoinJoin este un instrument de amestecare Bitcoin. Se amestecă diferitele tranzacții, iar toată lumea primește cantitatea necesară de Bitcoin, dar nu de la expeditorul exact, ci de la un alt expeditor aleatoriu, astfel încât sursa potrivită să rămână necunoscută.
  2. Zk-SNARKs (Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge): Această tehnică permite utilizatorilor să valideze tranzacțiile fără a dezvălui informații critice. Nu necesită interacțiune între doveditor și verificator.

 IV. BENEFICIILE TOKENILOR DE CONFIDENTIALITATE

  •       Protejează identitatea offline a expeditorilor și destinatarilor

Întrucât identitatea expeditorului și a destinatarului este păstrată anonimă în timpul tranzacțiilor, astfel, protecția identității este asigurată. 

  •       Menține anonimatul și securitatea

Această caracteristică menține anonimatul pe parcursul tranzacțiilor, prevenind reclamele direcționate bazate pe modelele tranzacțiilor anterioare. Prin urmare, am putut vedea siguranța care decurge din anonimatul în tranzacții. 

  •       Susține confidențialitatea utilizatorilor

Întreprinderile pot avea secrete ale companiei sau o listă de clienți și părți interesate pe care doresc să le păstreze în siguranță. Ca utilizator, ar trebui să fi îngrijorat de siguranța ta, deoarece hackerii pot găsi și viza cu ușurință deținătorii mari. 

  •       Nu expune publicului datele privind averea personală

Transparența poate părea atractivă, dar vine cu propriile sale consecințe. Expunerea datelor cu caracter personal asupra averii publicului nu este întotdeauna o alegere sigură. Astfel, bazarea pe token-uri protejate de confidențialitate ar fi o alegere inteligentă aici. 

  •       Piața este în creștere

Piața tokenilor protejați de confidențialitate a cunoscut o creștere în ultimul timp, în ciuda faptului că are o reputație proastă. Acest lucru deschide uși către posibilitatea de a face o avere, iar investitorii înțelepți sunt deja pe ea. 

  •       Reduce atacurile direcționate asupra oamenilor bogați

Atacurile direcționate asupra oamenilor bogați rezultă din dezvăluirea detaliilor tranzacției către public. Tokenul de confidențialitate servește aici drept soluție incontestabilă. 

Confidențialitatea este componenta inevitabilă a vieții sociale, iar nevoia presantă de confidențialitate nu se reflectă încă în lumea criptomonedei. Deci, aceste beneficii implică viitorul promițător al tokenilor protejați de confidențialitate. Ca rezultat, ar fi rezonabil ca fondatorii să lanseze acești tokeni pentru a avansa în viitor.

V.  VIITORUL TOKENILOR DE CONFIDENȚIALITATE

Milioane de tranzacții cu Bitcoin au loc în fiecare zi. Fiecare dintre aceste tranzacții este înregistrată în blockchain-ul Bitcoin și este accesibilă oricui. Prin urmare, nu vă protejează identitatea și tranzacțiile de ochii curioși și de autoritățile guvernamentale. Dar dacă nu doriți ca lumea să vă cunoască identitatea, soldul în portofel și detaliile tranzacției? Acolo sunt utili tokenii de confidențialitate. Acești tokeni vă maschează identitatea, permițându-vă să cumpărați orice doriți fără să spuneți lumii despre asta. Prin urmare, caracteristicile excepționale ale anonimatului și confidențialității deschid ușa către o gamă largă de posibilități, oferind tokenilor protejați de confidențialitate un viitor promițător.

Deci nu putem avea această atitudine rece față de tokenii de confidențialitate pentru totdeauna din cauza imaginii umbrite a acestor monede, ci mai degrabă să promovăm să îmbrățișăm caracteristicile sale remarcabile de anonimat și confidențialitate pentru bune intenții.

Este evident că acești tokeni aduc inovații de ultimă oră pentru a-și menține unicitatea și identitatea pe piață. Prin urmare, nu putem nega potențialul acestor tokeni de a avea o gamă largă de aplicații în viitor.

Articole similare

Ne așteptăm la capitulare? Analiză on-chain
Educație

Ne așteptăm la capitulare? Analiză on-chain

Investitorii au început să capituleze și să vândă în pierdere. Este acesta un semn că ne apropiem de bottom-ul pieței? Urmează capitularea minerilor? Poate fi acesta un moment bun de a investi în Bitcoin pe termen lung?

Ce este 51% atack si ce efecte are?
Educație

Ce este 51% atack si ce efecte are?

Atunci când un grup de mineri atacă un blockchain, controlând peste 50% din hashrate-ul de minerit al respectivei rețele – suma întregii puteri de calcul dedicată exploatării și procesării tranzacțiilor, avem un atac 51%

Tutorial despre folosirea platformei Uniswap
Educație

Tutorial despre folosirea platformei Uniswap

Uniswap - exchange descentralizat pe rețeaua Ethereum care permite oricui să facă schimburi (swap-uri) intre orice token ERC-20 listat pe platformă.

Ce sunt și ce importanță au tokenii de active?
Educație

Ce sunt și ce importanță au tokenii de active?

Tokenii susținuți de active sunt unități de valoare bazate pe blockchain care sunt legate de activele din lumea reală, cum ar fi acțiunile companiei, proprietăți imobiliare, diamante sau mărfuri.

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum
Educație

Bitcoin vs. Litecoin vs. Ethereum

În acest articol, vom explora 3 dintre cele mai importante criptomonede: Bitcoin, Litecoin și Ethereum. Vom descoperi principalele diferențe dintre ele; le vom compara din punct de vedere al scalabilității, mineritului.

Ce reprezintă monedele digitale ale băncii centrale? (CBDC)
Educație

Ce reprezintă monedele digitale ale băncii centrale? (CBDC)

Cum funcționează monedele digitale ale băncii centrale? De ce urmăresc guvernele crearea CBDC-urilor? Ce țări au în plan lansarea CBDC-urilor? Viitorul monedelor digitale ale băncilor centrale.