Criptopedia

Trading crypto: Ce sunt lichidările în cascadă?

De catre Criptopedia - 15 oct 2022

 I. CE SUNT LICHIDĂRILE ÎN CASCADĂ?

Lichidările în cascadă apar frecvent pe piețele over-leveraged. Ca și în cazul altor investiții, lichidările în cascadă în criptomonede pot duce fie la pierderi masive, fie la profituri uriașe.

 Pentru a oferi investitorilor timp ca sa adauge garanții la poziția lor și pentru a preveni lichidarea, majoritatea platformelor de investiții folosesc apeluri în marjă care sunt mai mari decât prețul de lichidare al investitorului. În funcție de valoarea garanției dvs. și de cantitatea de tokeni pe care o achiziționați, vi se oferă prețul de lichidare în avans atunci când luați un împrumut.

Dacă prețul pieței scade și lucrurile nu merg așa cum era de așteptat, majoritatea protocoalelor de creditare încep să vândă garanția dvs. în mai multe tranșe pentru a compensa diferența.       

Din păcate, atunci când au loc aceste lichidări, presiunea de vânzare crește. Pe măsură ce sunt atinse noi minime, aceasta are, de asemenea, un impact combinat care face ca mai multe poziții să fie lichidate. Toată lumea din piață intra în panică pentru că trebuie să-și plătească împrumutul și să prevină lichidarea. Împrumuturile garantate prin lichidări în cascadă încep să se lichideze ca urmare a presiunii aplicate altor monede.

 II. CE DECLANȘEAZĂ O LICHIDARE ÎN CASCADĂ?

În bear market, lichidările în cascadă sunt frecvente din cauza lipsei de încredere a investitorilor. Drept urmare, aceștia își transferă fondurile către oportunități de investiții cu un risc scăzut, atunci cand obțin profituri. De obicei, acest lucru crește presiunea de vânzare pe toate piețele. Unii comercianți aleg să-și folosească portofoliile pentru a-și amplifica profiturile. Din păcate, unele dintre ele sunt lichidate de primul impuls de vânzare, iar acest eveniment de lichidare în cascadă este cauzat de aceste lichidări.

 III.  MODALITĂȚI DE A CONTRACARA LICHIDĂRILE ÎN CASCADĂ

Efectul de levier trebuie evitat cu orice preț, cu excepția cazului în care sunteți pe deplin informat despre ceea ce faceți și despre toate pericolele potențiale asociate pentru a preveni cu succes lichidările în cascadă. Astfel, este de preferat să folosiți dollar cost averaging (DCA) atunci când deschideți noi poziții. 

Articole similare

Despre lichiditate și Liquidity Pools
Educație

Despre lichiditate și Liquidity Pools

Ce este lichiditatea și de este importantă pentru traderi? Care este diferența dintre o piață lichidă și una ilichidă? Despre Market Makers și Liquidity Pools.

Ce sunt ETF-urile și cum se tranzacționează?
Educație

Ce sunt ETF-urile și cum se tranzacționează?

Exchange trade fund sunt fonduri tranzactionate pe o bursă, care cuprind o serie de active listate sub forma unui singur instrument, similar fondurilor mutuale, însă se pot cumpăra și vinde ca orice acțiune a unei firme

Explicarea volumului tranzacționat
Educație

Explicarea volumului tranzacționat

Explicarea volumului tranzacționat în crypto. De unde sunt preluate datele pentru a alcătui succesiunea de bare din Indicatorul Volume?

Semnale „Buy” sau „Sell” în crypto conform teoriei lui WD Gann
Educație

Semnale „Buy” sau „Sell” în crypto conform teoriei lui WD Gann

Gann ne relata că timpul joacă un rol important în evoluția piețelor financiare. În acest articol veți descoperi câteva reguli – semnale „Buy” sau „Sell” – în funcție de anumite evoluții ale „secțiunilor” unui trend.

Ce este volatilitatea unui activ digital?
Educație

Ce este volatilitatea unui activ digital?

Ce este volatilitatea? Tipuri de volatilitate. Volatilitatea și riscul. De ce este Bitcoin atât de volatil? Instrumente folosite pentru măsurarea volatilității Bitcoin-ului și strategii de tranzacționare.

Care sunt ciclurile și fazele pieței financiare?
Educație

Care sunt ciclurile și fazele pieței financiare?

Ciclurile unei piețe reprezintă perioada dintre cele mai recente puncte maxime și minime ale prețului unui activ de referință. Exemplu: S&P 500 pentru piața financiară tradițională, Bitcoin pentru piața criptomonedelor.