Criptopedia

Analiză egldusdt - Intrare și ieșire de pe poziții de trade

De catre Criptopedia - 14 mar 2021

Toată România, și nu numai, este cu ochii pe Unicornul Elrond. Pentru cei ce incă nu sunt familiarizați cu această etichetă, Elrond este echipa din spatele monedei-revelație ERD, actualul EGLD, prin denominarea din Septembrie 2020.

Am vazut cu totii știri în mass-media și ce impact a avut această criptomonedă, la nivel global. Dar mulți nu știm cum se poate tranzacaționa. Află din acest scurt tutorial cum o poți multiplica, sau cum poti produce profit pe zona actuală de trade.

La solicitarea membrilor de pe canalul Premium, Dan Negrea, element constitutiv al echipei Cryptopedia și analist crypto, a construit o analiză pe paritatea EGLD/USDT sub formă de lecție. Etapizarea lecției este similară cu cea din 2019, pe BTC, sau cu cea postată recent pentru BCH (Bitcoin Cash) în grupul standard de Telegram, ce cuprinde, în momentul scrierii articolului, 715 de membri. Graficele anterioare au avut în componență zone distincte sub forma: "Cumpără aici | Vinde aici" pe care le vom respecta și în această lecție.

analiza-egldusdt-1-cryptopedia

Mai sus este graficul macro pe EGLD. În partea stângă, înainte de 3 Septembrie, avem "perioada" ERD. După aceeași dată calendaristică, avem "perioada" EGLD. Se vede clar perioada de acumulare și apoi explozia parabolei.

analiza-egldusdt-2-cryptopedia

Avem bottom dar avem și top-ul actual. Vom trage pe el un Fibonacci Retracement

Înainte de a trage un Fibo, am notat cu x, a, b și ?, punctele de pe imaginea de mai sus: 

x = 0 de pe Fibo;
a = 1 (sau 100, default sau depinde cum avem setate procentele la deschiderea parametrilor indicatorului) de pe Fibo;

Întrucât e uptrend și apoi avem corecție, o să fie de fapt tras de la x la a și atunci e invers Fibo.

analiza-egldusdt-3-cryptopedia

Acum avem stabilite exact nivelurile cheie de pe parabolă. Cele cu roșu sunt cele mai importante pentru că acolo e golden pocket.

Primul support cheie e la 38,2%, așadar undeva în jurul $115-120. Se și vede clar că de aici a fost acel bounce după acel sell market ce a dus la un wick de $70. Nu-l luăm în calcul acel wick deoarece prețul și-a revenit rapid de la acel nivel. 

Însă, luăm în calcul că acolo e “ceva”. Cândva acea zonă va fi reatinsă. O să vedem din explicațiile ulterioare. Momentan, ne oprim exact pe această zonă de studiu.

analiza-egldusdt-4-cryptopedia

Trasăm acea linie sub ”?”, dar întrebarea este: De ce acolo?

Acea linie orizontală din graficul de mai sus a fost trasată întrucât ne-a arătat că acolo ar fi o zonă de flip S/R.

Cândva a fost un nivel de support ce a cedat, ulterior devenit rezistență, și recent, s-a retras fix de acolo.

Așadar, e de ținut minte și să o notăm ca un posibil top range. O vom colora cu mov pentru a o evidenția. I-am dat și bold să o vedem mai bine.

Ce mai observăm pe grafic? Acolo la 38,2% avem acel support cheie, unde a fost acel bounce menționat mai sus. El pe interval de timp mai mic a tot cochetat cu zona de 100$ dar noi vom analiza macro. Deci luăm în calcul $115-120 ca support cheie.
analiza-egldusdt-5-cryptopedia

Acest support din b, dacă cedează, intră în golden pocket. Odată cu cedarea support-ului cheie, deja vom avea și o serie de vânzători. Cei ce încă mai așteaptă — optimiști — revenirea prețului, considerând că acel support va rezista.

Deci, practic ruperea acelui support, pentru cei cu EGLD nu este deloc ok. Acolo trebuie eliberată o cantitate de EGLD, și făcută fiat pentru a se răscumpăra la 50% pe fibo, fiind următoarea zonă (sau chiar 61,8%, în funcție de câtă presiune va fi pe zona respectivă).

Dar noi am învățat că golden pocket-ul e cea mai vânată zonă de traderii profesioniști sau traderii cu experiență. Asta pentru că poate fi zonă de reversal și zonă țintă de la top parabolă.

Și până la ruperea supportului din b, să ne îndreptăm atenția pe acest range format între b și ?.

analiza-egldusdt-6-cryptopedia

Mai sus este range-ul: 110-158$. Mai ștergem puțin din detaliile vechi pentru a nu îndesa graficul cu elemente inutile.

Se trasează un nou Fibo pe acest range (e cel cu linie continuă), între top și bottom. Astfel, am delimitat zonele interioare care ne vor indica unde vom avea zonele de support, dar și unde se va duce în caz că top range-ul va ceda.

analiza-egldusdt-7-cryptopedia

Dacă top range-ul va ceda, întorc Fibo și vedem zonele țintă. 

Punem pe zonele de support de la acest range cele 2 etichete galbene pentru a le identifica mai ușor. Practic, nu am făcut altceva decât să delimităm golden pocket-ul la această zonă.

analiza-egldusdt-8-cryptopedia

Acolo la prima etichetă galbenă trebuie prima atenție. Dacă ați fost atenți la explicația precedentă, acolo ar fi prima zonă de interes ca support. Dacă ai EGLD și cedează prima etichetă galbenă, atunci trebuie — pentru traderi — să vinzi o cotă parte și să aștepți mai jos pentru a intra în golden pocket. Făcând acest lucru, multiplici EGLD, răscumpărând mai multe unități de aceeași bani sau răscumperi aceeași cantitate și iți rămâne profit USD.

Dacă rămâi pe EGLD și nu ai fiat să răscumperi mai jos, atunci portofelul tău se va devaloriza. Posibil temporar pană la prima revenire. Dar deja trebuie să ai alertă pentru că rămânând pe EGLD și neavând fiat, pentru a efectua DCA (Dollar Cost Average), atunci vei rata oportunități noi.

Multiplicăm cele 2 etichete galbene și le tragem cu tasta SHIFT apăsată, menținând același nivel. 

analiza-egldusdt-9-cryptopedia

Trasăm 2 linii orizontale pe aceleași niveluri că să delimităm clar zonele respective. Și după cum se vede, începe să prindă sens. Am zone de la acest range unde pot acționa.

Încă nu știm ce va urma, dar avem istoricul în stânga.

analiza-egldusdt-10-cryptopedia
Și acum avem 2 strategii de urmat și analizat. 

Prima strategie: Nu avem timp de păcănit. Deci, urmărim zona de top și zona de bottom a range-ului. Am pus VINDE AICI | CUMPĂRĂ AICI.

Mai concret pe cifre: vindem spre $155 și răscumpăram spre $115-120, în tot acest range mare. DAR, există riscul că primul support să reziste. Oricum, acela va fi următoarea țintă, și acolo vor aștepta majoritatea celor ce au vândut la $160 sau au ratat acel val inițial. În acest context, prima zonă de interes e aceasta unde vom cumpăra, la eticheta verde, și vom vinde la cea roșie.

analiza-egldusdt-11-cryptopedia

Haideți să facem o simulare de profit.

Așadar, dacă am avea 100 EGLD cumpărați la $140 și vânduți la $155, am avea $15  multiplicat cu 100 buc. ca profit = $1500.

În imaginea de mai sus,  veți vedea cum simulează Dan profitul pe acel exemplu. Se trece în acest formular de buy și sell, cantitatea și prețul, și am instant profitul sau pierderea.

În exemplul de mai sus, era vorba de 100 EGLD cumpărați la $140 și vânduți la $155, rezultat ca în imaginea atașată.

analiza-egldusdt-12-cryptopedia

A două zonă de interes este $127-135.  La fel vom încerca să cumpărăm în zona etichetei verzi și vom vinde în zona etichetei roșii.

analiza-egldusdt-13-cryptopedia

Iar a 3-a zonă de interes este zona $112-124.

analiza-egldusdt-14-cryptopedia

Așadar, împărțind acest range cu ajutorul unui Fibo am aflat, în mare, zonele de interes. Ce avem acum de făcut este să urmărim traseul și să avem planurile făcute pentrun orice tendință.

Dacă avem scenariul bearish, multiplicăm în jos: vindem la rezistență, răscumpăram la support. Dacă avem scenariul bullish, este exact invers.

Ne referim fix la acest range când vorbim de cele 2 scenarii. Ori dețineți EGLD și vindeți, ori aveți fiat și cumpărați EGLD.

A doua strategie: Dacă s-a ales că primă strategie așteptarea top-ului și bottom-ului la range, cea de a două strategie este multiplicarea între etichetele verzi și roșii. ÎNSĂ,  există riscul de a reuși 3-4-5 serii și apoi să rupă un nivel de support sau rezistență. Ne poate prinde bine sau contra.

Și de acolo intervin alte 2 strategii. Practic asta e crypto, fiecare alegere făcută de noi va genera două scenarii: suntem sau nu suntem în trend. Dacă suntem în trend, atunci e ideal, avem karma pozitivă și ne cam ies toate trade-urile. Suntem pozitivi mentali și fără presiune pe decizii. Însă, cum suntem nițel invers de trend începem să avem erori în alegeri.

Acționam agresiv, sau emoțional. Sau suntem paralizați de frică: Dacă iau aici și se duce mai rău? 

Mereu vor exista 2 scenarii: trebuie să avem soluții pentru ambele.

Dacă rupe $158-160 atunci trag un nou Fibo pe zona $158-195 și am cele 2 ținte clare. Ne uităm la etichetele roșii (în acea zonă iarăși intervine povestea de mai sus, cu „păcăneala” între zone sau bottom range - top range).

Dacă rupe bottom range (deci supportul de la $117-120) atunci îl vom aștepta în zonele etichetelor verzi pentru că și această zonă am împărțit-o cu Fibonacci. De aici, istoria se repetă — ori „păcănim” între acele zone, ori lucrăm pe top și bottom range.

Practic, noi trebuie să mergem cu piața și să acoperim mereu 2-3 zone de support și rezistentă. Dacă avem un plan A pentru actualul range și un plan B în cazul în care rupe oricare din support sau rezistență, atunci suntem safe și liberide emoții.
Important este să:

✓ Să avem EGLD și FIAT

✓ Să gestionăm bine zonele indicate

✓ Să avem mereu control la balanță

DISCLAIMER:

Cryptopedia NU oferă servicii și sfaturi financiare! Cryptopedia oferă informații educative despre criptomonede și despre tendințele în domeniu.

Clientul este direct responsabil să verifice informațiile și să își determine propria interpretare. Orice decizii financiare sau tranzacționale luate strict pe baza informațiilor puse la dispoziție de Cryptopedia nu ne pot fi imputate sub nicio formă.

Trading-ul și investițiile în criptomonede (denumite de asemenea și monede digitale sau virtuale) implică un risc substanțial și nu este dedicat oricărui investitor. Înainte de a deveni investitor, Cryptopedia încurajează clientul a se educa în mod temeinic și a se informa correct despre trading și criptomonede, iar rolul esential al Cryptopedia este întocmai unul educațional.

Articole similare

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?
Proiecte crypto

Ce este și cum funcționează Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash intenționează să ofere o alternativă la rețeaua Bitcoin propunând o soluție de scalare diferită a bazei de cod Bitcoin Core. Principala diferență dintre Bitcoin și Bitcoin Cash este dimensiunea blocului.

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 12
Analize

Raport Săptămânal: BTC, ETH, ALTS #No. 12

Analiză tehnică criptomonede - Raport săptămânal cu evoluția prețului pe Bitcoin, Ethereum și performerul săptămânii DOGE. Tendințe săptămânale la monedele digitale de top din piaţă.

Analiză Bitcoin — Ce tendințe are piața crypto după crash-ul de 54%?
Analize

Analiză Bitcoin — Ce tendințe are piața crypto după crash-ul de 54%?

Analiză Bitcoin — unde ne situăm în acest moment? Ce tendințe are piața crypto dupa crash-ul de 54%? Suntem în bear market? Puncte cheie de urmărit.

Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain
Proiecte crypto

HOT
Proiectul Woodland propune reconstituirea pădurilor prin blockchain

Woodland este un proiect autohton ce propune reconstituirea pădurilor din România prin intermediul tehnologiei blockchain, mai precis printr-o colecţie de NFTs.